Es congelen les ordenances fiscals

Es congelen les ordenances fiscals del pressupost del 2021, tot adaptant-se a la situació econòmica actual

 

Les modificacions a les ordenances fiscals per l’any vinent s’han aprovat aquest vespre en un ple extraordinari.

 

Aquest vespre s’ha celebrat un ple extraordinari en el que s’han aprovat modificacions a les ordenances fiscals.

L’alcalde, Salvador Balliu, ha explicat al principi del ple que “aquestes modificacions s’adapten a la situació actual que viu Caldes de Malavella i el país en general. És per això que no s’apuja cap impost, i fins i tot s’aplica un recàrrec en l’IBI per afavorir el dret a l’habitatge”.

 

El 2021 s’aplicarà un recàrrec del 50% de la quota líquida de l’impost respecte dels immobles d’ús residencial que es trobin permanentment desocupats. El 31 de desembre es farà un padró dels habitatges desocupats. El recàrrec respon a la necessitat de protegir la funció social de la propietat afavorint el dret d’accés a l’habitatge dels ciutadans.

 

D’altra banda altres ordenances queden congelades com són l’exempció d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants fins al 20 de juny del 2021.

En el cas de l’Escola de Música, la Llar d’Infants o l’Escola Esportiva Municipal si no es pot prestar el servei o si el nen/a no pot fer l’activitat per qüestions justificades, tot presentant justificant mèdic o similars, no es cobrarà el servei.

 

En el cas d’haver-se de fer sessions telemàtiques a l’Aula de música s’ha aprovat una reducció del 40% en la quota.

 

Aquestes i altres mesures s’adopten per reduir els impactes negatius de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la Covid 19.

 

Establiments participants i condicions de la campanya comercial “Jo compro a Caldes”

Establiments participants i condicions de la campanya comercial “Jo compro a Caldes”

 

Avui s’engega la campanya comercial “Jo compro a Caldes” on una vintena d’establiments del municipi repartiran 4.000 € en vals de compra.

Consulta el llistat d’establiments adherits a la promoció i les condicions de la campanya:

 

Llistat d’establiments del municipi adherits a la campanya “Jo compro a Caldes”:

NOM ESTABLIMENT

ADREÇA

TELÈFON

Belencolors

C. Nou, 58

630063158

Carnisseria Emili Esteva

C. Cruïlles, 2

972470067

Carns Anna Garcia

C. Santa Maria, 3

972470164 / 696064477

Farmàcia Xènia Planas

Ctra. Llagostera, 29

972471110

Family Pèls

C. Roques, 16

Hostal Esteba

C. Francesc Macià, 2

972470055

Idioma't

C. Termes Romanes, 25 bx2

652142770

Inter4 Figueras SL

C. Llagostera, 19

972470348

Llibreria Solés

Pl. Sant Esteve, 4

972470086

La Gata Maula Vermuteria

C. Major, 39

686166382

Llibreria Tau

Pl. Mauthausen, 4

608876355

Musachs Estilistes

C. Major, 23

655219022

Optica Milent

Av. Sant Maurici, 9 baixos 3

972 472 343

Pastisseria Buhigas

C. Termes Romanes, 57

972470006

Petit Fornet

Ctra. Llagostera, 60

972472596

Pim Pam

C. Barcelona, 3 baixos

C. Vall-llobera, 51-22

630337721

Pom de Flors

C. Vall-llobera, 34

972470270 / 600634809

Solucions

C. Sant Sebastià, 39-41 local 8

677433181

Trini Fruit i Verd

C. Costa Brava, 14b

972470715

Uetus Veterinaris

C. Santa Maria, 24

972471100

Condicions de la campanya comercial “Jo compro a Caldes”:

La campanya comercial iniciarà el dimecres 21 d’octubre i s’allargarà fins el 31 d’octubre 2020.
Cada establiment participant a la campanya repartirà un total de 200 € en vals de compra.
El valor dels vals de compra són de 5 €, 10 €, 20 € i 40 € i cada establiment adherit té un valor de val assignat diferent atenent la seva tipologia d’establiment.
El nombre total de vals de compra a sortejar per cada establiment adherit serà diferent ja que dependrà del valor de val que té assignat.
Cada establiment adherit a la campanya determinarà un import mínim de compra que els clients hauran de gastar prèviament per a poder optar al sorteig.
Per a participar al sorteig caldrà dipositar el tiquet de compra amb el nom i el telèfon de la persona participant a la urna que hi haurà a cada establiment adherit.
Cada establiment escollirà la data del sorteig però en tot cas s’haurà de realitzar abans del 31 d’octubre 2020.
Les fotografies dels guanyadors dels vals de compra es podran fer públiques a les xarxes socials de l’Ajuntament de Caldes de Malavella per difondre el resultat de la campanya comercial.

 

Condicions dels vals de compra:

Els vals caducaran el 15 de novembre 2020.
Els vals portaran el nom de cada establiment adherit a la promoció i els guanyadors només els podran bescanviar a l’establiment on l’hauran adquirit.
Els vals són acumulables sempre i quan siguin del mateix establiment.
No es podrà tornar canvi si no s’exhaureix la totalitat del valor del val.          

 

 

L’Ajuntament sorteja 4000€ en vals de compra directe als comerços del municipi

L’Ajuntament sorteja 4000€ en vals de compra directe als comerços del municipi

 

Aquesta acció forma part d’una campanya que porta per nom “ Jo compro a Caldes” i que vol dinamitzar el comerç local. La campanya compta amb el suport de la Diputació de Girona.

 

Dilluns, 19 d’octubre de 2020

Una vintena de comerços del municipi s’ha adherit a la campanya de dinamització comercial “Jo compro a Caldes” que té previst iniciar-se aquesta setmana i que premiarà les compres que els clients efectuïn als comerços locals adherits durant el mes d’octubre.

Cada establiment adherit a la campanya repartirà un total de 200€ en vals de compra de 5 €, 10 €, 20 € o 40 € depenent de la tipologia d’establiment. Cada comerç escollirà la compra mínima que hauran d’efectuar els seus clients per a poder optar al sorteig i els vals només es podran bescanviar a l’establiment on s’hauran obtingut. 

Aquesta acció dels vals de compra directe als establiments anirà acompanyada d’una campanya de sensibilització consistent en el repartiment d’unes bosses de cotó “Jo compro a Caldes” entre els establiments adherits a la campanya i amb la publicació per xarxes de l’espot promocional de suport al comerç local amb l’objectiu d’incentivar i promoure la compra als establiments de Caldes de Malavella.

 

La campanya “Jo compro a Caldes” és una mesura de reactivació comercial recollida dins del “Pla de reactivació econòmica de Caldes de Malavella per pal·liar els efectes de la COVID-19” que l’Ajuntament de Caldes de Malavella va redactar amb l’objectiu de recuperar, dinamitzar i fer créixer l’economia municipal i que va obtenir una subvenció de 3.000 € a la convocatòria de la subvencions per a actuacions adreçades a la reactivació del teixit comercial i econòmic dels municipis derivades de l’impacte de la COVID-19 de la Diputació de Girona.

 

Per a l’alcalde, Salvador Balliu “cal dinamitzar el comerç local per ajudar-los a tirar endavant amb la crisi econòmica derivada de la pandèmia. A més d’altres ajudes i altres accions dinamitzadores, juntament amb el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i la Diputació ara llencem aquesta campanya, que suposa un ingrés de 4000€ als comerços del poble, a més de les compres que facin els clients per obtenir aquests vals, n’estem segurs que és una bona iniciativa”.

 

 

Informació d’interès sobre la grip

La grip.

Arriba la tardor i amb ella la campanya de vacunació contra la grip.

La grip és una malaltia produïda per un virus que habitualment té major incidència durant l'hivern. És per això que la vacunació preventiva s'inicia el mes d'octubre.

Tot i que aquesta malaltia afecta més a nens i adolescents, quan la pateixen els ancians els efectes sobre la seva salut són més greus, ja que són un grup de la població que habitualment presenten patologies cròniques associades. L'objectiu fonamental de la vacunació és evitar les complicacions de la grip en les persones amb patologies de base que es tradueixen en descompensacions, ingressos hospitalaris i morts. I també l'absentisme laboral.

La vacuna és molt segura i generalment ben tolerada. És a dir que el virus es troba inactiu i per tant difícilment pot generar infecció en la persona. Les molèsties més habituals són de tipus local en el punt d'injecció (dolor, escalfor i envermelliment) que solen durar dos dies. Eventualment poden aparèixer febre i dolors musculars.

 

Què cal tenir en compte:

La vacuna contra la grip prevé la malaltia causada pel virus de la grip i té impacte en la reducció de l'hospitalització i la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu. Conseqüentment també redueix la càrrega assistencial sobre el sistema de salut.
En el context de la pandèmia de la COVID-19 encara, és més important augmentar les cobertures de vacunació contra la grip a les persones en què la vacunació està recomanada.
No hi ha evidència científica que indiqui un major risc d'infectar-se pel coronavirus SARS-CoV-2 o de patir la COVID-19 de més gravetat per haver rebut una vacuna contra la grip. De fet, diversos estudis apunten que la vacunació contra la grip podria associar-se amb menor gravetat i menor mortalitat per la COVID-19. https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/prevPromocion/vacunaciones/docs/COVID-19_Vacunaciongripe.pdf

 

QUI S’HA DE VACUNAR ?

 

1. Persones d’edat igual o superior a 60 anys. Cal fer un èmfasi especial en aquelles persones que conviuen en institucions tancades.

 

2. Persones de menys de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip:

 

Infants (a partir dels 6 mesos) i adults amb:

 

Malalties cròniques cardiovasculars (inclosa la hipertensió).
Malalties cròniques neurològiques o respiratòries (incloses l’asma, la displàsia broncopulmonar i la fibrosi quística).
Diabetis Mellitus
Obesitat mòrbida (índex de massa corporal ≥ 40 en adults, ≥ 35 en adolescents o ≥ 3 DE en la infància).
Malaltia renal crònica i síndrome nefròtica
Hemoglobinopaties i anèmies
Hemofília, altres trastorns de la coagulació i trastorns hemorràgics crònics, i també receptors d’hemoderivats i transfusions múltiples
Asplènia o disfunció esplènica greu
Malaltia hepàtica crònica, inclòs l’alcoholisme crònic
Malalties neuromusculars greus
Immunosupressió (incloses les immunodeficiències primàries i l’originada per la infecció pel VIH, per fàrmacs ─inclòs el tractament amb eculizumab─ o en els receptors de trasplantaments i dèficits del complement)
Càncer i hemopaties malignes
Implant coclear o en espera de l’implant
Fístula de líquid cefaloraquidi
Malaltia celíaca
Malaltia inflamatòria crònica
Trastorns i malalties que comporten disfunció cognitiva: síndrome de Down, demències i altres.
Infants i adolescents, de 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reyedesprés de la grip.
Persones de qualsevol edat (≥ 6 mesos) institucionalitzades de manera perllongada.
Dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació i dones durant el puerperi (fins als 6 mesos després del part i que no s'hagin vacunat durant l'embaràs).
Menors entre els 6 mesos i els 2 anys d'edat amb antecedents de prematuritat menor de 32 setmanes de gestació.

 

3. Persones que poden transmetre la grip a les que tenen un risc alt de presentar complicacions:

 

Personal dels centres, serveis i establiments sanitaris tant d’atenció primària com especialitzada i hospitalària, pública i privada, així com el personal d’oficines de farmàcia. Es farà èmfasi especial en el personal que té contacte mantingut amb pacients d'alguns dels grups d'alt risc descrits anteriorment.
Persones que treballen en institucions geriàtriques o en centres d’atenció a malalts crònics, especialment les que tinguin contacte continu amb persones vulnerables.
Estudiants en pràctiques en centres sanitaris.
Persones que proporcionin cures domiciliàries a pacients d’alt risc o a gent gran (definits en els apartats 1 i 2).
Persones que conviuen a la llar, inclosos els infants a partir dels 6 mesos d’edat, amb d’altres que pertanyen a alguns dels grups d’alt risc, per la seva condició clínica especial (esmentades al punt 2)

 

4. Altres grups als quals es recomana la vacunació:

Persones que treballen en serveis públics essencials, especialment en els subgrups següents:

Forces i cossos de seguretat de l’Estat i policia autonòmica o local
Bombers
Docents
Serveis de protecció civil
Persones que treballen en els serveis d’emergències sanitàries
Treballadors d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial (inclosos els centres d’acolliment d’immigrants)

 

• Persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o porcs, en granges o explotacions avícoles o porcines, i també a aus salvatges. La finalitat és reduir l’oportunitat de coinfecció de virus humà i aviari o porcí, i disminuir la possibilitat de recombinació genètica de tots dos virus.

 

ON EM PUC VACUNAR?

Als espais comunitaris habilitats per fer les vacunacions fóra de centres sanitaris: Aquest any els professionals sanitaris ens apropem a la comunitat i portem les vacunacions fóra dels centres sanitaris per tal de reduir el risc de contagi per la COVID-19.
Cassa de la Selva: Casal dels Jubilats c/Baixada de la Coma,8
Llagostera: Carpa a darrera del CAP
Caldes de Malavella: Ajuntament, sala «Cal Ferrer de la plaça». Plaça de l’U d’octubre de 2017 S/N
Quart: Biblioteca Miquel Pairolí, C/Tren,49 (Matins). Ajuntament, sala de plens, C/Escoles,2 (Tardes)
Riudellots: Sala Polivalent. Pl.de l’Ajuntament,1
Llambilles: Consultori Local
Campllong: Consultori Local
Al CAP de referència aprofitant alguna de les visites presencials ja programades.

 

COM DEMANAR CITA PER VACUNAR-SE?

És molt important que sol·liciteu cita prèvia per tal d’evitar aglomeracions. Disposeu de diferents opcions:

Sol·licitar cita per internet a través dewww.ics.gencat.cat -programació de visites. Clicar la pestanya on posa “Clica aquí per demanar cita si vols vacunar-te contra la grip”. Introduir el CIP de la persona que es vol vacunar. Triar el lloc de la vacunació, data i hora.
Envia un missatge a través de www.ics.gencat.cat – programació de visites. Cal posar el CIP de l’usuari que es vol vacunar i a la part de  text posar que es vol cita per vacuna de la grip. D’aquesta manera, el personal del CAP us telefonarà per citar-vos.
Truca directament al teu centre de Salut.

 

Equip Sanitari ABS-Cassa de la Selva