Brigada jove 2023

 

Inscripcions del 23 de maig al 6 de juny a la seu electrònica o presencialment a l’Ajuntament

 La Brigada jove és un servei destinat als nois i noies del nostre municipi de Caldes de Malavella amb l’objectiu d’oferir una experiència laboral durant els mesos d’estiu: juliol i agost. 

Amb aquesta iniciativa també es pretén que aquests joves adquireixin valors com el treball en equip, el compromís i la responsabilitat i alhora participen en les tasques necessàries pel manteniment i funcionament del nostre municipi.

Les places ofertades aquest any 2023 són:

  • Informador/a turístic
  • Suport a les tasques de la zona esportiva (bidell)
  • Dinamitzció bibliopiscina
  • Dinamització casal d’art per a infants
  • Peó de manteniment

 

Si vols més informació pots dirigir-te a Ca la Romana

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

676 067 933 / 972 480 266

 

El projecte del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella celebra el seu 20è aniversari amb una nova campanya d’excavació

Divendres,2 de juny, a les 18 h, visita a la campanya a càrrec dels arqueòlegs. El punt de trobada serà a CA L’ARGILERA (CAMP DELS NINOTS)

Des del passat dia 15 de maig i fins el 9 de juny es desenvolupa una nova campanya d’excavacions al jaciment paleontològic del Camp dels Ninots (Caldes de Malavella, Girona) sota la direcció de Bruno Gómez de Soler i Gerard Campeny, investigadors a l'IPHES-CERCA.

Enguany el projecte celebra els seus 20 anys de treballs de recerca continuats, durant els quals han posat al descobert un dels jaciments paleontològics més importants per tal de reconstruir les condicions paleoclimàtiques del continent europeu de finals del  Pliocè (3,1 milions d’anys).

Durant aquests dies està previst excavar meticulosament els nivells paleontològics on, en campanyes anteriors, s’han recuperat restes de grans i petits vertebrats així com també gran quantitat de restes paleobotàniques que permeten als investigadors reconstruir l’ecosistema pliocènic que va quedar atrapat als sediment lacustres de l’antic paleollac.

Els treballs d’excavació compten amb la participació de 25 persones procedents de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat Oberta de Catalunya, de l’Institut Català de Paleontologia, de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya i de la Escuela Superir de Conservacion y Restauración de Bienes Culturales de Galícia.

L’excavació al jaciment del Camp dels Ninots compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del projecte quadriennal de recerca "El Plio-Pleistocè del Camp dels Ninots i la depressió Prelitoral: evolució paleoclimàtica, dispersions faunístiques i humanes III”, i de l’Ajuntament de Caldes de Malavella.

 

Junts guanya les eleccions municipals a Caldes de Malavella

Amb més del 34,38% dels vots, aconsegueix 5 regidors

Finalitzat l’escrutini, Junts és la formació guanyadora de les eleccions municipals 2023 a Caldes de Malavella amb el 34,38% dels vots. La xifra suposa 5 regidors al Consistori durant els pròxims quatre anys de legislatura.

El segon partit més votat ha estat Som CALDES, amb el 27,1% dels vots i 4 regidors. El segueixen les formacions d'ERC amb 17,47% i 2 regidors, PSC  aconsegueix 8,35% i 1 regidor, el Partit Popular 6,64% i 1 regidor i els Comuns 4,86% i o regidors. 

La participació ha arribat finalment al 49,61%, 12 punts menys que en els darrers comicis. Dels 3.031 vots comptabilitzats, 50 eren vots nuls i 35 han estat en blanc.

El dissabte 17 de juny es constituirà el nou ajuntament i es decidirà qui serà el nou alcalde o alcaldessa de Caldes de Malavella. Per a més informació sobre les eleccions municipals 2023, podeu consultar la web de l’Idescat.

 

Trobada de voleibol aleví i benjamí dels JEEC

L’Escola Esportiva Municipal ha aplegat aquest passat dissabte, 27 de maig, al poliesportiu municipal 24 equips (18 alevins i 6 benjamins) de voleibol que al llarg de la temporada participen als Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Quasi la totalitat de tots els clubs i equips del territori han gaudit i compartit una matinal plena de voleibol, alegria i valors, situant el nostre municipi, i l’EEM com a referents en la promoció i difusió del volei a l’esport escolar. Amb un ambient d’esport i festa com a cloenda de la temporada esportiva.

La jornada ha estat possible gràcies també a la complicitat i col·laboració del CV Joves Caldes, el Consell Esportiu de La Selva, l’Ajuntament i la Diputació de Girona.

A l'acte hi va assitir el regidor, Pere Oliveras, que va poder fer entrega de les medalles de la jornada i va destacar la importància d'actes com aquests pel poble de Caldes per consolidar els valors de l'esport: germanor, amistat, esportivitat...

 

Casal d’estiu Land Art

Arriba l’estiu i s’acaben les classes escolars, però a Caldes de Malavella hi ha diversos plans i programes per als més joves.

Des de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, s’organitza el casal d’estiu Land Art, on els nens i nenes tindran l’oportunitat de posar a prova i desenvolupar les seves habilitats manuals, creatives, artístiques i també de gaudir i aprendre a través del joc i l’aprenentatge.

Es tracta d’un casal de petit format amb un tracte familiar i molt proper amb els nens i nenes de 6 a 12 a anys, del 3 al 21 de juliol al Casinet de la Font de la Vaca.

El preu setmanal del casal és de 42.60 euros. I les inscripcions es poden tramitar al web de l’Ajuntament o presencialment a l’Oficina de Turisme. Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 48 01 03.

Aquí podeu descarregar el document de sol·licitud d'inscripció. 

Tramit online d'inscripció.

A Caldes deixem espai perquè s’expressin i sobretot gaudeixin creant i jugant.