Una policia a prop de la gent per garantir seguretat a Caldes

A Caldes de Malavella, durant aquest passat 2023 baixen les ocupacions i augmenten els controls 

El cos de la Policia Local de Caldes de Malavella està integrat per 13 membres ( 1 sotsinspector, 3 caporals i 9 agents) 

 
La memòria anual de la Policia Local de Caldes de Malavella deixa dades rellevants pel que fa a la seguretat local. S'ha incrementat la majoria dels serveis: trànsit, judicial, seguretat ciutadana; de fet només ha disminuït un 3% la Policia Administrativa. 

A la reunió entre alcalde, Salvador Balliu, el sotsinspector Xavi Muñoz, a través de la qual es van presentar les dades del tancament de l'any 2023 també es van analitzar dades de delictes i infraccions penals.  

La força policial local ha fet una operació estratègica durant tot l'any per reduir els delictes, amb intensificació de controls, punts estàtics i patrullatge als accessos de població i a altres espais concrets del municipi. 

 
Les dades de la memòria anual resulten d'una comparativa dels delictes i les infraccions penals des de l'1 de gener de 2023 al 31 de desembre de 2023 i el mateix període de l'any anterior. 

 
Pel que fa a les dades de trànsit, les dades són similars a les de l'any anterior, tot i que cal destacar que s'augmenten els controls de trànsit amb motiu dels serveis conjunts amb les policies de Cassà i Llagostera, en aquests casos indicar que es presenta un augment de les proves de drogotest i alcoholèmia. En aquest mateix punt, també s'observa un augment en el servei de la unitat canina K9 en prevenció i detecció de tinença o consum de qualsevol substància en la via pública (59%). 

 
La Seguretat Ciutadana està marcada per un petit repunt en la infracció de la llei 4/2015 i altres incidències en la vigilància dels edificis municipals, la resolució de conflictes veïnals i altres. A més s'observa un augment del 5% en detencions i investigacions. 
Durant l'any 2023, es va produir un augment del servei de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de la Comissaria d'un 27%. 

 
Respecte a les ocupacions, des de l'any 2016 han disminuït un 32%, de 35 a 21 ocupacions, dades que destaquen en les urbanitzacions com Aigües Bones i Can Sola I i II. De les 21 ocupacions actuals, 9 es troben en negociació de lloguer social. 
 

L'alcalde, Salvador Balliu, va destacar: "aquestes dades representen un repte en matèria de seguretat ciutadana. És imprescindible continuar treballant per reforçar la cooperació i coordinació entre les forces de seguretat i consolidar les pràctiques que ajuden a fer de la nostra vila un espai segur".