Caldes de Malavella serà la Ciutat Gegantera 2025

 

  • L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya ha escollit el municipi en l'assemblea general ordinària celebrada aquest dissabte 3 de febrer a Santa Coloma de Gramenet
  • La Colla de Gegants de Caldes de Malavella organitzarà aquesta efemèride l'any 2025 en la qual participaran un mínim d’una seixantena de colles d'arreu del territori.

Caldes de Malavella serà la seu de la Ciutat Gegantera l'any 2025. L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) va escollir el municipi en l'assemblea general ordinària celebrada dissabte passat a l’Auditori Can Roig Torres de Santa Coloma de Gramenet, ciutat que ha acollit la celebració 2023.


Caldes de Malavella es vestirà de gala l'any 2025 per celebrar la Ciutat Gegantera, títol que concedeix l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) a la ciutat que organitza la festa per excel·lència del món geganter català. A més, la Colla Gegantera de Caldes serà l'encarregada de custodiar els gegants de l'Agrupació representatius del nostre país, en Treball i la Cultura.

L'alcalde i tot l'equip de govern va acompanyar en la presentació de la candidatura al president de la Colla de Gegants, Cesc Canet i a tots la colla. Durant la presentació de la candidatura, l’alcalde Salvador Balliu va afirmar “Caldes és un motor generador de cultura que ha esdevingut un referent del territori amb un teixit associatiu consolidat, format per un centenar d'entitats que treballen perquè la cultura i el patrimoni de Caldes ocupin un lloc central a la vila i de les seves festivitats. Ara és l'hora de reivindicar-la amb aquesta candidatura. Vull ressaltar amb orgull que aquesta cultura no es fa sola, la construïm tots els caldencs i totes les caldenques dia rere dia, i ens fa únics, ens defineix com a poble i com a societat; i esdevé, per tant, una de les millors cartes de presentació i de reconeixement avui, aquí davant la resta de Catalunya”.

Per la seva banda, la Colla Gegantera de Caldes va presentar el seu projecte davant l’auditori que constarà d’un cap de setmana ple d’activitat i cultura els dies 6, 7 i 8 de juny de 2025. En paraules de la Colla Gegantera de Caldes de Malavella “Volem que Catalunya se senti orgullosa de la seva tradició gegantera, i estem convençuts que Caldes de Malavella és el lloc perfecte per a això. La nostra història, passió i compromís són la base que ens impulsa a convertir-nos en la Ciutat Gegantera de Catalunya l'any 2025. Ser proclamats Ciutat Gegantera de Catalunya serà un reconeixement a la tasca realitzada, i un encoratjament a seguir treballant en pro de la nostra cultura. Però també serà un gran honor i una responsabilitat, representar durant tot un any el món geganter català, custodiant i fent ballar per ciutats i viles en Treball i na Cultura, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya”.