Se celebra la Junta Local de Seguretat a Caldes molt centrada en l’àmbit de les ocupacions

La Junta Local de Seguretat de Caldes de Malavella és l'òrgan de gestió del sistema de seguretat ciutadana del municipi

A la reunió presidida per l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, hi va assistir el Cap ABP Santa Coloma de Farners, el Comissari Cap Regió Policial de Girona, el cap de la Guardia Civil de la comandància de Palamós, el cap del Parc de Bombers de Maçanet, el cap de la Policia Local i el regidor de l’àrea de governança, Sergi Mir.

Durant la Junta Local de Seguretat, Salvador Balliu, va valorar molt positivament la coordinació policial: “hem reactivat i hem enfortit aquest òrgan de coordinació entre els diferents cossos de seguretat amb satisfacció. Caldes de Malavella és un municipi segur, tal com diuen les xifres presentades pels cossos que integren la junta, i se segueix treballant per millorar la seguretat, el civisme i la convivència”. L’alcalde ha insistit en “la importància d’haver recuperat, de manera estable, aquests espais de coordinació tan necessaris”.

L’alcalde ha explicat les noves mesures de seguretat que s’han implantat i se seguiran implantant per obtenir un dels principals objectius del govern: un poble segur per viure, com les càmeres de lectura de matrícules i de control de les àrees de residus i l’aposta convençuda per un cos de Policia Local de qualitat i de proximitat.

Durant aquests darrers anys també s’han intensificat els controls conjunts amb altres policies locals fruit del conveni de prestació amb Cassà de la Selva i Llagostera, ja sigui amb punts estàtics o amb patrullatge als accessos del municipi i en llocs estratègics amb objectius com reduir l’ocupació, millorar la seguretat i la convivència i fer més segura la mobilitat.

Pel que fa a les dades delinqüencials del 2022, es mantenen respecte anys anteriors. Les ocupacions, des de 2016 al 2022, han disminuït en un 37%, de 35 a 22 habitatges ocupats, dades molt remarcables a les urbanitzacions Aigües Bones i Can Solà Gros I i II. A més, cal destacar, que la intervenció de la Policia Local ha impossibilitat portar a terme 239 ocupacions noves i fins i tot, s’ha aconseguit 41 desallotjaments in situ, és a dir, la patrulla ha aconseguit voluntàriament la desocupació. També, s’han portat a terme més de 100 actuacions conjuntes amb companyies elèctriques i d’aigua.

Dels 22 habitatges ocupats a dia d’avui, en 10 situacions s’està treballant per fer un lloguer social per tal de regularitzar la situació de les famílies, fruit del protocol de vulnerabilitat existent als Serveis Socials de l’ajuntament de Caldes de Malavella que discrimina entre ocupacions delinqüencials i que molts cops comporten altres problemàtiques delinqüencials, i les situacions de vulnerabilitat.

Com a objectius d’aquest 2023 es vol avançar en la modernització i la millora de la Policia Local ampliant la plantilla, desplegar mesures tecnològiques com les càmeres i l’impuls de campanyes de convivència relacionades amb la tinença d’animals, entre d’altres.

Es va aprofitar l’ocasió per reclamar, des de l’Ajuntament, un augment de la presència per part de Mossos d’Esquadra i un increment d’afectius a la comarca.

 

Junta de Seguretat

La Junta Local de Seguretat és l’òrgan de coordinació de la seguretat pública al poble i té per missió la presa de decisions d'acord amb la informació i el coneixement que aporten els diferents membres en relació a les seves funcions i responsabilitats. Té per objecte establir espais de debat informat que permetin la presa de decisions sobre les necessitats i prioritats en matèria de prevenció i seguretat del municipi, així com els mecanismes de coordinació en les intervencions, programes o accions.