Arriba la 26a edició de la Botineteja

Es recolliran deixalles dels boscos al voltant del municipi.

 El Club Excursionista de Caldes de Malavella, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitza una nova Botineteja, una recollida d'escombraries pels boscos del voltant de la població que finalitzarà amb  una botifarrada per als participants. Serà el diumenge, 7 de maig, després que a finals de febrer se suspengués per mal temps, i el punt de sortida serà la Rambla d’en Rufí, a les 8:45 del matí. Allà es distribuiran les persones voluntàries segons les zones d’actuació i es repartiran guants i bosses per recol·lectar la brossa.

La recollida se centrarà en la neteja de boscos, no de vorals de carretera, carrers, terrenys particulars o del nucli urbà. L’objectiu és eliminar qualsevol escombraria d’espais naturals, per això, l’entitat demana que, en cas de saber d’alguna zona on algú hi hagi abocat deixalles, els ho faci saber per incloure-la en el recorregut. Ho poden fer a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al WhatsApp 600 22 97 27.

En acabar, cap a les 12:30 del matí, es farà una botifarrada a la Rambla d’en Rufí per a tothom qui hagi participat. Cadascú haurà de portar el seu propi got, plat i coberts. Per formar part de l’activitat cal fer inscripció abans del 4 de maig al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon de l’Oficina de Turisme 972 48 01 03, de 10 a 14 hores.

En edicions anteriors s’han recollit quantitats de deixalles que superaven els 6.000 kg i han participat més d’una cinquantena de voluntaris. A més, també s’han trobat objectes de valor històric. L’any 2017 es va incloure en la neteja zones d’interès paisatgístic i cultural com el Pou de Glaç, un espai que va ser usat com a abocador durant bona part del segle XX i del qual s’han extret gran quantitat d’objectes quotidians d’èpoques passades.