Bases rua de carnestoltes 2023

BASES CARNESTOLTES 2023 - CALDES DE MALAVELLA

 

 

L’Ajuntament de Caldes de Malavella en col·laboració amb l’entitat Associació de Carnaval de Caldes de Malavella Embarrakaldats, organitzen a través de la Regidoria de Festes la Rua de Carnestoltes 2023.


Amb l’objectiu d’establir els criteris de celebració de la Rua  i per tal de fomentar-ne la participació, s’aproven les següents Bases:

 

 

LA RÚA

 

  1. La Rua se celebrarà el dissabte 25 de febrer, a les 17:00 hores, i tindrà el següent recorregut:
  • Lloc de concentració: Parc de la Sardana (Ctra. Llagostera-C/ Solei).
  • Sortida: C/Trasmuralla.
  • Cercavila pels carrers: Llagostera, Carrer Montseny i Av. Onze de Setembre.
  • Acabament: Rotonda Av. Onze de Setembre (al costat de la Policia local).

 

 

INSCRIPCIONS

 

 

  1. Les inscripcions s’hauran de formalitzar al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. a partir de les 17:00 hores del dimecres 1 de febrer i restaran obertes fins el dimecres 15 de febrer a les 20:00 hores. La inscripció és gratuïta.

 

Dades necessàries per a la inscripció:

  • Denominació de la colla, entitat, associació o grup i municipi de procedència.
  • Nom i cognoms del representant.
  • Telèfon de contacte (actiu durant la Rua).
  • Dimensions de la carrossa i núm. de participants a les comparses.
  • Cal emplenar el Full d’Inscripció que trobareu a la pàgina web de l’Ajuntament de Caldes de Malavella i també la Fitxa de Creditor (segellat pel vostre banc/caixa) que trobareu al mateix lloc, on haureu de consignar el núm. de compte on se us pot ingressar la gratificació si és el cas.

  1. Tota la informació amb el o la responsable de grup es farà per e-mail o telèfon (recorregut de la rua, normes de l’organització...) i també es penjaran oportunament al web de l’Ajuntament de Caldes de Malavella.

 

 

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ DE LES COLLES A LA RÚA

 

  1. Podran participar a la Rua les colles que hagin formalitzat la seva inscripció en els termes anteriorment esmentats.

 

  1. Les colles participants hauran de complir les instruccions dels organitzadors de la Rua, amb la finalitat d’aconseguir el seu correcte funcionament. Abans del moment de la sortida es podrà fer revisió tècnica dels vehicles i es podrà deixar fora de concurs aquells que no reuneixin les condicions assenyalades.

 

  1. Cadascuna de les colles participants designarà una persona que n’actuarà com a representant per tal de col·laborar en la coordinació i el muntatge de la Rua. Aquesta persona també tindrà les següents atribucions:
  • Responsabilitzar-se dels i de les menors que puguin participar a la carrossa o comparsa i comptar amb les autoritzacions paternes/maternes per la seva participació. L’Ajuntament de Caldes de Malavella s’eximeix de qualsevol responsabilitat que es pugui derivar de la participació de menors en el Carnaval.
  • Declarar que es disposa de les autoritzacions i permisos corresponents i adients per a la inserció d’imatges de persones, béns, logotips i d’altres a la carrossa i/o comparsa que participarà al Carnaval, així com la seva reproducció i difusió.
  • Vetllar perquè els i les participants compleixin aquestes bases i atendre les indicacions de l’Ajuntament. La no observança exonera a l’Ajuntament de Caldes de Malavella de les responsabilitats que es pugui derivar. L’organització podrà deixar fora del Carnaval de Caldes de Malavella les colles si es constata qualsevol incompliment de les presents bases, així com podrà emprendre accions judicials en contra seva pels danys i perjudicis que puguin ocasionar.

 

  1. En el decurs de la cercavila no està permès que les colles facin moviments de retrocés ni desviar-se del recorregut.

 

  1. Les colles vetllaran pel bon funcionament de la Rua i participaran de forma cívica, abstenint-se de realitzar qualsevol acció que en pugui pertorbar el seu normal desenvolupament. Han d’intentar mantenir una distància mínima amb el grup que els precedeix d’uns 5 metres. En tot cas, hauran de complir totes les instruccions fetes per la Policia Local i/o organització.

 

  1. L’alçada màxima de les carrosses ha de ser de 4.50 metres i l’amplada màxima de 4.50 metres.

 

  1. És obligatori dur un extintor de pols tipus amb la revisió en vigor com a mínim a cada vehicle i/o remolc.

 

  1. 12. Per tal de complementar el seu espectacle, les colles podran utilitzar confetti, serpentines, bombolles de sabó o similars, sempre que això no incomodi a altres persones i es realitzi sense malícia. En cap cas es permetrà llançar element de pirotècnia o de foc.

 

  1. En el moment de la inscripció, les colles que portin qualsevol tipus de vehicle a motor hauran de presentar la preceptiva assegurança de responsabilitat civil obligatòria, segons el que disposa el Reial Decret 1507/2008, de 12 de setembre pel qual s’aprova el Reglament de l’Assegurança obligatòria de Responsabilitat Civil en la circulació de vehicles a motor, o document equivalent, requisit sense el qual no podran participar a la Rua. També caldrà adjuntar un comprovant de l’ITV en vigor i, en cas de vehicles adaptats com a plataformes, una còpia de la factura de revisió per part d’un mecànic oficial autoritzat.

 

 

  1. Els conductors estaran obligats a passar un control d’alcoholèmia abans i després de la Rua. Aquest control el realitzarà la Policia Local.

 

  1. Queda prohibit consumir begudes alcohòliques en el transcurs de la Rua.

 

  1. La responsabilitat derivada dels continguts de les carrosses i comparses participants és exclusivament d’elles. No està permès, i per tant l’Ajuntament de Caldes de Malavella pot deixar fora de la Rua de Carnaval, els elements de les carrosses i comparses que d’alguna manera manifestin un contingut violent, sexista, xenòfob o contra valors democràtics, i pot sol·licitar-ne la retirada.

 

  1. Qualsevol grup que alteri l’ordre natural de les activitats en què participa (comportament, falta de respecte vers el públic, organització, aldarulls, baralles...) serà penalitzat amb la no participació en edicions següents.

 

 

CELEBRACIÓ DE LA RUA

 

  1. Les carrosses participants s’hauran de traslladar al lloc de concentració a les 14:00 h. del mateix dia de celebració de la Rua.

 

  1. La concentració dels participants a la Rua es farà entre les 16:00 h. i les 17:00. h. al lloc de la sortida.

 

  1. L’ordre dels components de la Rua l’indicarà l’Ajuntament, que assignarà un número a cadascun dels participants per tal d’establir l’ordre a la sortida. Aquest número d’ordre es donarà a conèixer dies abans de la Rua.

 

  1. La cercavila desfilarà pel recorregut establert a la base 1a. i en arribar a la part final del recorregut, les carrosses hauran de seguir les indicacions de la Policia Local.

 

  1. Al finalitzar la Rua es celebrarà un espectacle amb la Discomòbil de “Fundación Ibiza” i es farà un obsequi a totes les colles participants.

 

 

GRATIFICACIONS A LES COLLES PARTICIPANTS A LA RÚA

 

  1. L’Ajuntament retribuirà únicament a aquelles colles participants formalment inscrites d’acord amb els següents criteris i condicions.

 

  • Carrossa Petita: gratificació de 100 euros a cadascuna de les carrosses formalment inscrites, muntades sobre plataformes de fins a 7,5 m de longitud. Les carrosses hauran d’anar acompanyades amb una comparsa d’un mínim de 15 persones i es gratificarà amb 3 euros per persona (es gratificarà els primers 15 membres).
  • Carrossa Gran: gratificació de 150 euros a cadascuna de les carrosses formalment inscrites, muntades sobre plataformes a partir de 7’5 m. de longitud. Les carrosses hauran d’anar acompanyades amb una comparsa d’un mínim de 15 persones i es gratificarà amb 3 euros per persona (es gratificarà els primers 15 membres).
  • Comparses: rebran gratificació econòmica amb 3 euros per persona (es gratificarà els primers 15 membres) totes aquelles comparses formalment inscrites que participin amb un mínim de 15 persones, guarnides amb un tema homogeni.

 

  1. a) Només es gratificarà una carrossa per colla.
  2. b) Per poder optar a la gratificació s’haurà d’acabar el recorregut complint les normes de

            participació.

  1. c) El pagament de la gratificació s’efectuarà per transferència bancària en els 30 dies després de la Rua.

 

  1. L’organització es reserva el dret de negar la participació/desqualificar a les carrosses i comparses per una causa justificada.

 

  1. 26. La consignació pressupostària màxima prevista per a les gratificacions és de 6.000.-€. En cas de que les inscripcions superin la consignació prevista, l’assignació d’aquesta gratificació es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció que es basarà en l’hora de recepció de l’e-mail.

 

  1. Les colles que hagin participat a les cinc Rues anteriors gaudiran de 60 segons de bonificació a restar de l’instant de la recepció del seu e-mail.
  2. Per motius de seguretat l’organització podrà limitar el número màxim de colles participants mirant de donar cabuda a totes les colles locals que s’inscriguin en el període establert.
  3. Les colles locals que presentin la inscripció dins del període establert tenen la seva participació garantida, tot i que el dret a gratificacions queda supeditat a la norma dels punts 13,14, 24 i 26.

 

RESPONSABILITAT DE PARTICIPANTS, ASSISTENTS I TERCERS

 

  1. L’Ajuntament de Caldes de Malavella queda eximit i alliberat de tota reclamació i responsabilitat deguda a les actuacions de participants, assistents i tercers.
  2. Totes les persones participants a la Rua, tinguin l’edat que tinguin, podran ser fotografiades. L’Ajuntament de Caldes de Malavella podrà fer ús d’aquestes fotografies per difondre l’acte sense necessitat prèvia de cap tipus d’autorització.
  3. La participació a la Rua suposa la total acceptació d’aquestes bases, que seran publicades al web municipal.

 

En cas que l’evolució de la situació d’emergència sanitària comporti l’aplicació de noves mesures més restrictives aprovades per les autoritats sanitàries, es procedirà si escau a l’adequació de l’activitat o al desistiment de la celebració de la mateixa. L’Ajuntament també es reserva el dret d’anul·lar o suspendre la Rua en el cas que no hi hagi suficients inscripcions o per inclemències del temps.

Per qualsevol dubte o més informació us podeu adreçar a:

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 972 47 00 05 (extensió 2028)
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Caldes de Malavella, 19 de gener de 2023.