Pas endavant en la construcció de la nova Biblioteca – centre cultural

Nota de premsa        

 

 

L’Ajuntament posa a la venda una parcel·la del golf valorada en 2,7MEUR per poder avançar en el projecte del nou centre cultural del municipi.

 

Dijous, 19 de gener de 2023

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha posat a la venda una parcel·la de titularitat municipal situada a la finca número E2.2 del Sector del Golf de Caldes de Malavella. La parcel·la, que pot acollir diversos habitatges, és de 10.830 metres quadrats i està valorada en 2,7MEUR.  Els diners d’aquesta venta serviran per finançar la nova Biblioteca i Centre Cultural.

 

L’alcalde explica que: “es ven patrimoni municipal per crear-ne de nou i, en aquest cas, la construcció d’aquest nou equipament és del tot una necessitat per fer front a les demandes actuals del poble”. 

 

El projecte d’ampliació de la biblioteca i construcció del centre cultural

Aquest projecte és una obra històricament demanada per la població, ja que la biblioteca actual ha quedat petita i a banda les entitats no disposen d’un espai específic per poder-se trobar, entre d’altres necessitats existents. Amb aquest nou equipament podran resoldre’s aquestes problemàtiques. Aquest és un projecte “molt ambiciós”, explica l’alcalde Salvador Balliu.

Aquest nou equipament vol esdevenir l’epicentre de l’activitat cultural del municipi. L’edifici inclourà sales per entitats, sales d’exposicions, sales de conferències o un espai per a la ràdio entre d’altres. Balliu explica que “és probablement l’obra més gran que es farà a Caldes de Malavella, i que complementarà totes les instal·lacions municipals en l’actualitat i en un futur”.

Es tracta d’un nou equipament situat a la seu de l’antic ajuntament i al costat de l’actual biblioteca, i que consta de 1300 metres quadrats. És un projecte valorat en més de 3MEUR i compta amb subvencions de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.