Curs Tinença responsable d'animals de companyia

El Col·legi de Veterinaris de Girona ofereix formació gratuïta i online sobre tinença responsable

El Col·legi de Veterinaris de Girona (COVGi) ofereix un curs online, obert a la ciutadania, per fomentar la tinença responsable de mascotes. Amb aquesta formació gratuïta, elaborada pel COVGi, els propietaris/àries de mascotes tindran nocions bàsiques sobre les obligacions, prohibicions i responsabilitats que han de tenir a l'hora d'adquirir un animal. 

Aquest curs es divideix en diversos blocs, començant per la benvinguda a la nova llar, l’equipament i condicionament de la casa, les cures bàsiques, la socialització de l’animal o la prevenció integral, són algunes de les pautes tractades. Tot i que la realització del curs no és obligatòria, al final del curs, cada propietari podrà fer un test d'autoavaluació. 

El projecte neix de la iniciativa de formar tots els propietaris d'animals de companyia, de forma gratuïta, mitjançant un curs online, facilitant la formació i la informació sobre la tinença responsable d'animals de companyia. 

Per accedir a aquesta formació, es pot fer de diverses maneres:

- A través dels centres veterinaris de la província de Girona. Els professionals veterinaris donaran a tots els seus clients, en particular als nous propietaris un flyer amb un codi QR on podran descarregar el curs al dispositiu mòbil.

- A través dels cartells publicitaris, distribuïts a l’Administració, des dels quals també es pot accedir al QR per descarregar el curs.

- A través de la web de COVGi i de les xarxes socials.

- A través de la web de les institucions.