L’expropiació de la casa dels gegants o la modificació del POUM en l’àmbit de Malavella Park, alguns dels temes duts a ple aquesta sessió plenària

El ple s’ha celebrat de manera ordinària aquest vespre i ha tractat diferents temes, també s’ha aprovat una moció a favor de la opció de les AFA municipals en la gestió dels menjadors escolars.

 

Dilluns, 28 de novembre de 2022

Aquest vespre s’ha celebrat una sessió plenària a Caldes de Malavella. La sessió ordinària, ha aprovat el punt referent a l’expropiació de la finca immoble ubicat a la Plaça Cruïlles 4 / Pça Ajuntament 12.

Aquest edifici actualment acull la Casa dels Gegants i s’espera, en un futur, poder reubicar l’entitat cultural en un espai més adient a les seves necessitats: “un espai més gros, amb espai per poder-se reunir i on poder-hi estar més còmodament” explica l’alcalde Salvador Balliu. 

Fins ara l’Ajuntament pagava un lloguer, però després de la compra (l’edifici ha costat a l’Ajuntament 175.984,65€) es deixaran de pagar mensualitats.

Tot i que encara no s’ha desenvolupat cap projecte, la voluntat del consistori és de tirar a terra l’edifici per fer una porxada que uneixi les places Cruïlles i U d’Octubre de 2017.

“Aquest nou espai permetria celebrar actes tot resguardant-se del fred, la calor o la pluja quan escaigui, arranjant les places tot fent un espai més diàfan i amable, adaptat a les necessitats actuals del poble i oferint un espai amable per vianants, caldencs i caldenques”. El punt s’ha aprovat per onze vots a favor i les abstencions d’ERC-AM.

A banda la sessió plenària també ha aprovat per unanimitat la modificació del POUM en l’àmbit del “PAU 09 Malavella Park”. El fet d’aprovar la modificació en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en aquest àmbit dona peu a un projecte de connexió alternativa d’aigua i de connexió de residuals a la xarxa municipal, així com el carril bici a Malavella Park, entre d’altres.

Al ple s’ha llegit el manifest del dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

El punt 11 de l’ordre del dia ha posicionat l’Ajuntament a favor de l’opció de les AFA municipals en la gestió dels menjadors escolars. La moció parla de la importància de tenir cura de l’espai del migdia, tot afavorint un ambient el més semblant possible a un menjador familiar. El punt s’ha aprovat per unanimitat,  tot apostant per un model d’autogestió. 

 

La sessió plenària ha aprovat també la inscripció en el registre d’associacions i entitats ciutadanes del Club de Petanca Caldesplai Caldes.

 

Per últim, la regidora de serveis socials, Ana Belén López ha informat de les darreres dades al voltant del Gran Recapte d’Aliments que s’ha celebrat aquest cap de setmana i que ha recollit 2345 kg de menjar.