37è cros de Caldes

Caldes de Malavella  celebrava ahir la 37a edició del seu cros, la quarta prova del Circuit Gironí de Cros 2022/23. L’excel·lent circuit instal·lat a una zona propera als serveis del centre de la població però que alhora compta amb la proximitat de boscos i zones verdes, anomenada la Rambla d’en Rufí, ha estat un marc magnífic per gaudir de molt bones curses en aquesta matinal atlètica, amb fred i un bon espectacle en moltes curses. Gairebé 600 atletes es donaven cita avui a la població selvatana per disputar aquesta jornada seguits d'acompanyants i familiars que els animàven en tot moment. 

La cursa absoluta femenina ens ha regalat un interessant duel entre Laura Prieto del Futbol Club Barcelona i la belga Jolien VanDemoortele que han lluitat colze amb colze fins als darrers dos-cents metres on la de Lloret de Mar ha imposat la seva velocitat per creuar en primer lloc la línea de meta. Per la seva banda els atletes masculins també han fet gaudir al públic assistent a la Rambla d'en Rufí. Hamza Bouchallikh [GEiEG], Arnau Turon [Olot-Terra de Volcans] i Víctor Dacosta [CO Farners] han protagonitzat una intesa lluita a partir de la segona volta al circuit. Fins a mig recorregut era Bouchallikh qui anava al capdavant una vintena de metres separat dels seus perseguidors, llavors poc a poc aquests han anat retallant la distància fins a rebassar-lo. Turon a anat tirant d'aquest grup de tres fins a la darrera volta on poc a poc Dacosta ha anat fent-se fort i imposant-se als darrers metres per proclamar-se campió a Caldes de Malavella després de fer-ho també a Olot el passat cap de setmana. La segona posició quedava per Turón i completava aquest podi l'atleta sub23 del GEiEG, Hamza Bouchallikh.

El Circuit Gironí de Cros viatja el 18 de desembre a Banyoles, prova que també serà puntuable per al Campionat Català de Cros, i que clourà l'any al cros gironí.