La nova escola de música de Caldes de Malavella anomena les seves aules amb noms de músics caldencs

El nou equipament s’inaugurarà oficialment el 20 de desembre amb un concert de Nadal a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música.

 

El nou equipament que acull l’escola de música ja està en funcionament. El curs ha pogut començar amb normalitat aquest setembre si bé encara hi falten alguns detalls per acabar de tenir enllestida la nova escola.

Un dels detalls que hi mancaven era la nomenclatura de les aules. Finalment s’ha decidit batejar els diferents espais amb noms de músics i artistes locals.

La nova escola de música compta amb set aules que reben el nom d’artistes caldencs com: Assumpta Fontanals (dirigeix la Coral Cantaires de Caldes), Josep Vilar (de la orquestra Calidae), Francesc Mas Ros (músic i compositor del segle XX de referència al municipi i autor de diferents sardanes dedicades al poble), Nella Colombo (qui va ser cantant de la Orquestra Maravella abans de ser un referent internacional), Antoni Mas (pianista, compositor i director d’orquestra), Orquestrina Jadris (fundada als anys 40 i que va ser precedent a la Orquestra Internacional Maravella). També hi ha una aula dedicada a les entitats de la Coral Cantaires de Caldes i a l’Agrupació de Sardanistes. L’auditori per la seva banda rep el nom de Lluís Ferrer – Orquestra Maravella, tot destacant la feina del fundador de l’agrupació.

El dia 20 de desembre s’inaugurarà oficialment l’espai amb un concert de Nadal a càrrec de l’Escola de música. Aquest dia també podrà visitar-se l’equipament.  

Dani Sancho, regidor de cultura, explica que: “aquest detall vol ser un homenatge a la trajectòria d’aquests músics locals, els volem agrair la feina feta i l’estima que tenen cap al poble de Caldes de Malavella, situant el nom del municipi moltes vegades en el mapa amb la seva música”.

Per la seva banda l’alcalde, Salvador Balliu, explica que: “volem que cada espai de la nova escola de música traspuï art i estima per la música. Creiem que aquesta és la millor manera de transmetre a les noves generacions la història musical del poble, que l’estimin, la interioritzin i visquin aquest art amb passió”.

Les prestacions del nou edifici

L’espai, amb una superfície de més de 400 m2, té una planta amb tres aules grans de 25 metres quadrats cadascuna; una sala de reunions que també pot ser utilitzada com a classe de 20 m2; un despatx, un magatzem per a instruments i una recepció; i quatre aules individuals per poder assajar. A més, incorpora un auditori de 150 m2 i capacitat per a més de 80 persones que també pot ser utilitzat com a sala polivalent.

Totes les aules i auditori estan totalment insonoritzades i l’equipament està pensat per ser ampliat amb una planta superior en un futur, si s’escau, doblant així el nombre d’aules.