Es presenta la V Marxa Pels Valents en companyia d’en Marc, un nen de 7 anys en tractament al SJD Pediatric Cancer Center

La marxa se celebrarà el proper 12 de febrer i té l’objectiu de recaptar fons per a la investigació del càncer infantil.

 

Dijous, 3 de novembre de 2022

 

Aquesta tarda s’ha presentat la nova edició de la Marxa Pels Valents. La marxa, que arriba ja a la seva cinquena edició, segueix recaptant fons per la investigació del càncer infantil.

La presentació s’ha fet avui a les 18 h de la tarda al Balneari Vichy Catalan, i hi ha assistit l’alcalde, Salvador Balliu, el sotsinspector en cap Xavier Muñoz, el conseller delegat de Vichy Catalan, Joan Renart, així com en Marc i la seva família. En Marc és un noi de 7 anys que s’està tractant actualment al SJD Pediatric Cancer Center.

La V Marxa pels Valents es farà el proper 12 de febrer. La iniciativa, impulsada per la Policia Local de Caldes, va recaptar 4.350€ al 2019, 8.510,13€ al 2020 i 3.100€ al 2021 en la seva edició virtual. En l’edició passada van recaptar-se 11.050€ i s’espera, enguany, superar la xifra tant de diners recaptats com d’inscrits. L’any passat es va batre el rècord de persones inscrites amb un total de 1.192 participants. L’objectiu d’aquesta edició és arribar als 1201 inscrits.

 

Aquest any hi ha una ruta nova que passa per un lloc emblemàtic del municipi, St. Maurici, amb dues opcions de recorregut, una de 6 i una de 10 quilòmetres. El cost de la inscripció és de 13€ amb esmorzar inclòs. També hi ha la opció de participar en la iniciativa mitjançant el Donatiu Solidari, amb un cost de 10€.

 

En la presentació de la marxa l’alcalde, Salvador Balliu, ha expressat l’agraïment a la tasca que fan des de la Policia Local: “ens omple d’orgull tenir la Policia Local que tenim. Ens fan sentir més segurs al municipi i, a banda, contribueixen en causes socials que van més enllà de les fronteres de Caldes de Malavella, com és el cas de la campanya #pelsvalents que és tot un èxit i en la qual ens sentim tots i totes identificats”.

 

Per la seva banda el sotsinspector en cap, Xavier Muñoz, ha parlat de les ganes de continuar treballant per la causa: “la marxa #PelsValents ja és una marxa consolidada, seguim tenint ganes com el primer dia d’ajudar a infants com en Marc. No ens cansarem de pensar iniciatives per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil o per qualsevol altra acció que pugui contribuir en la millora del benestar dels més petits”.

 

Joan Renart, conseller delegat del Vichy Catalan ha dit que: “estem molt contents d’aportar el nostre granet de sorra en la iniciativa. No és el primer any que la recolzem i hi continuarem donant suport”. L’empresa Vichy Catalan assumeix el cost de les samarretes de la marxa.

 

Els diferents portaveus han posat l’accent tot agraint la participació desinteressada de prop de 200 voluntaris que fan possible cada any la marxa.

 

A banda en la presentació hi ha assistit membres del Club Excursionista de Caldes de Malavella, una entitat que col•labora activament en la organització de l’esdeveniment.

 

En acabar l’acte, que ha comptat amb la presència d’en Marc i la seva família, que han fet unes paraules d’agraïment, s’ha fet una fotografia amb la samarreta de la nova edició.

 

La campanya #PelsValents

Fins al moment ja s’han recaptat més de 100.000€ només a Caldes de Malavella. En total, amb la campanya #PelsValents estesa a diferents cossos a tot Catalunya i l’Estat Espanyol, s’han recaptat ja més de 700.000€. En un primer moment aquestes donacions van servir per ajudar en la construcció del SJD Pediatric Cancer Center. Ara, un cop construït l’edifici i posat en funcionament, se segueixen recaptant diners per la investigació del càncer infantil.

Actualment, la campanya s’ha escampat per més de 200 cossos catalans, entre ells policia local, protecció civil, agents rurals i IPAs. També hi participen cossos d’altres punts de l’estat espanyol.  La campanya consisteix en vendre escuts solidaris amb el lema #pelsvalents, personalitzats amb l’escut de cada població participant.

A Caldes de Malavella també s’han dut a terme altres iniciatives com concerts solidaris, tallades de cabell, venda de roba, ambientadors, rellotges així com la venda d’altres elements, entre d’altres iniciatives.

 

El SJD Pediatric Cancer Center

Aquest centre permet acollir 400 casos nous de càncer infantil a l’any a més de dedicar-se a la investigació de la malaltia. Aquest nou hospital compta amb els darrers avanços tecnològics i els millors professionals i s’ha convertit en un dels millors centres a nivell mundial en el tractament del càncer infantil.

Per poder oferir un bon servei als casos que actualment tracta l’Hospital Sant Joan de Déu, també s’han renovat els quiròfans. La reforma va fer 10 quiròfans nous, un dels quals està especialitzat en neurocirurgia per poder fer front als casos de càncer cerebral (aquest tipus de càncer és el segon tipus més habitual en infants).

Construir aquest centre va costar 30 milions d’euros que van aconseguir-se, en part, gràcies a iniciatives solidàries i a donacions.

Amb el nou centre en funcionament s’han pogut també celebrar jornades com el SIOP, el congrés d’oncologia infantil més gran del món on hi participen més de 3000 professionals de la oncologia infantil.