Últim control de la vespa velutina del 2022

A finals d'agost s’ha dut a terme el 8è i últim control de vespa velutina al municipi. S'han comptabilitzat 1.501 vespes velutines repartides entre les 20 trampess que hi ha col·locades estratègicament en diferents zones de Caldes. 

L’objectiu del trampeig és la captura del màxim nombre possible de reines de vespa velutina per tal d’evitar i controlar la població d’aquesta espècie al nostre municipi. Alhora, un  número de captures més elevat del normal ens indica la possible proximitat de nius secundaris a la trampa.

En comparació amb l’any anterior, enguany s’ha capturat unes 200 vespes més. Aquest increment podria explicar-se amb la climatologia extrema i excepcional que hem tingut aquest estiu, el que hauria afavorit la dilatació del seu cicle biològic.

Recordeu que la presència d’aquestes vespes no suposa un risc més elevat que el de les vespes autòctones. La composició del seu verí es pràcticament la mateixa que el de les vespes autòctones  i la simptomatologia és la mateixa que la vespa comuna.

És important però que en cas de detectar un niu, no apropar-se a menys de 5 metres ja que podrien sentir-se amenaçades i atacar.