Es realitza el primer control trimunicipal fruit de l’acord entre les policies de Cassà de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella

El control es va realitzar el passat dissabte 18 de juny i hi van participar efectius de les tres policies locals.
Aquest dissabte es va realitzar un control de seguretat ciutadana, drogues i alcoholèmia a l’avinguda Caldes de Malavella i a la rotonda de la carretera Llagostera, anant cap a Cassà de la Selva. En aquest control, que va durar fins a la matinada de diumenge, hi van participar la Unitat Canina i 3 agents de la Policia Local de Caldes de Malavella, el vehicle d’atestats i 2 agents de la Policia de Cassà de la Selva i 2 vehicles patrulla i 2 agents de la Policia de Llagostera.
Aquest és el primer exercici conjunt d’ençà la formalització del conveni de col·laboració entre les tres policies locals.

Es tracta d’un acord pioner a les comarques gironines entre les tres policies locals per fer serveis
conjunts i compartir tant material com formació. Els tres cossos sumen una plantilla de 48 efectius i donen servei a uns municipis que, en conjunt, superen els 27.000 habitants.

El conveni, que culmina un camí engegat ara fa tres anys, permet millorar la coordinació i, de retruc, incrementar l'eficàcia dels agents a l'hora d'atendre emergències, combatre delictes i dur
a terme controls de trànsit.
Per al regidor de seguretat ciutadana, Sergi Mir: “un dels punts que recull aquest conveni és establir un catàleg de punts estratègics repartits pels tres termes municipals per fer controls de trànsit o de seguretat de forma conjunta i amb la participació dels tres municipis. Això ens permet guanyar eficàcia policial i autoprotecció pels agents.” Amb tot ha afegit que: “estem molt contents de la formalització d’aquesta col·laboració que de fet ja es venia practicant de manera natual fa anys”.

Signatura de l’acord
El passat 1 d’abril es va formalitzar la signatura de l’acord per part dels alcaldes dels tres consistoris, Robert Mundet, alcalde de Cassà de la Selva; Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella i Antoni Navarro, alcalde de Llagostera. A l’acte hi van assistir també representants de la policia local dels tres municipis i del cos de Mossos d’Esquadra, el Sr. Jordi Martinoy Camos, director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, el Sr. Albert Bramon, subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, així com regidors i regidores dels tres consistoris.

Els municipis implicats
Cassà de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella són els municipis signants de l’acord. Aquests tres municipis tenen molts trets en comú a més d’una extensió considerable, sumen gairebé 180 km², els tres estan situats als extrems de les seves comarques i comparteixen alguns serveis com l’Àrea Bàsica de Salut o l’ensenyament de secundària, on els alumnes de Caldes de Malavella es reparteixen als instituts de Llagostera i Cassà de la Selva. Així mateix, les tres poblacions tenen gran part de la població dispersa en veïnats rurals i en urbanitzacions i comparteixen un gran entramat de camins i vies verdes. És per tot això que el conveni representa una aposta per la millora tant de la capacitat i gestió del servei policial així com l’optimització dels seus recursos.

Un acord que uneix estratègies
L’acord inclou un pla de treball conjunt, la compra unificada de material per estalviar recursos, així com un pla de formació conjunta i continuada que permetrà enfortir la relació entre el personal de les tres poblacions i compartir els coneixements i experiències. Es preveu un catàleg de punts estratègics repartits pels tres municipis per fer controls de seguretat i de trànsit, així com un catàleg de situacions de risc o d’emergència que permetrà reforçar les actuacions amb el personal dels altres dos municipis sempre que sigui necessari.
A la pràctica, aquests objectius ja s’estan complint al territori amb diferents actuacions i detencions que s’han practicat posant de manifest la millora de l’efectivitat del cos policial per
les sinergies creades entre els tres cossos policials. El redactat d’aquest conveni que ha posat d’acord als diferents grups polítics dels governs locals dels tres municipis ha estat possible gràcies al treball de les regidories de governació encapçalades per Marià Montsunyer a Cassà de la Selva, Sergi Mir a Caldes de Malavella i Antoni Navarro a Llagostera.