Torna la Festa de la Malavella

Torna la Festa de la Malavella!

Després de dues edicions sense poder-se celebrar la Festa de la Malavella amb normalitat, aquest any torna a presentar-se la festa amb tots els actes presencials.

Aquest cap de setmana torna la festa de la Malavella. Es tracta d’una de les festivitats més importants que se celebra al poble i que uneix esoterisme i misteri a partir del fil conductor de la llegenda feudal de La Malavella.
La festa dura tres dies, des de divendres 29 d’abril i fins el diumenge 1 de maig. Tradicionalment se celebra sempre el darrer cap de setmana d’abril.

El divendres al vespre la festa arrencarà amb el pregó, que ve precedit d’un espectacle de gegants a càrrec de la Colla Gegantera “El retorn del seguici de la Malavella”. Durant el pregó, que anirà a càrrec de la Malavella d’honor de l’edició d’enguany: Mari Pau Huguet, també s’entreguen els guardons de les Malavelles Caldenques d’honor. Aquest guardó vol homenatjar a tres dones caldenques que compleixen el seu 65è aniversari i que han fet una tasca rellevant en el teixit associatiu/social del municipi. Pel que fa les Malavelles d’Honor ho han estat personalitats com Empar Moliner, Núria Feliu, Teresa Gimpera, Montserrat Carulla, Magda Oranich, Pilarin Bayés o Pilar Rahola. Des del 2013, any en que es va iniciar la celebració del pregó per obrir la festa, s’atorga aquest títol honorífic a una dona catalana que ha tingut un paper important en la difusió de la cultura i les lletres.

El dissabte a la tarda és la jornada forta de la festivitat amb el mercat nocturn esotèric i sobretot amb la celebració de la Dansa de la Malavella i la Nit de bruixes precedida de la Rua de la Malavella i en Suc de Bruc. També hi ha altres activitats programades com tallers diversos o el concert que tanca la jornada a càrrec de Popurissa Band.

El diumenge començarà a les 9 h amb la Pujada a Sant Maurici i al Castell de la Malavella. Finalment es farà fora a la Malavella a les 17 h a la Plaça U d’Octubre.

Podeu trobar tota la informació i programació de la fira a http://www.festadelamalavella.cat