Caldes de Malavella rebutja la sentència del 25% del TSJC i s’adhereix al manifest de Somescola.cat

És un dels punts destacats del ple ordinari d’avui dilluns 29 de novembre, juntament amb altres punts com la renovació del Jutge de Pau.

Aquest vespre s’ha celebrat una sessió plenària ordinària a Caldes de Malavella. La modificació de les bases per atorgar ajuts per rehabilitar façanes a carrer i edificis del nucli antic i edificis catalogats (BCILS) del municipi, la renovació del càrrec Jutge de Pau i la moció sobre la sentència del 25% del TSJC són els punts més destacats de l’ordre del dia.

En la sessió s’ha aprovat per unanimitat la modificació de les bases per atorgar ajuts per rehabilitar façanes a carrer i edificis del nucli antic, barri de nostra Sra. de la Llum, i edificis catalogats en el nucli urbà. La modificació contempla la inclusió de noves obres subvencionables, com ara les obres per garantir l’estanqueïtat de la coberta, així com l’ampliació del mapa del nucli. L’alcalde Salvador Balliu ha defensat que “a través d’aquestes ajudes es vol incentivar als veïns i veïnes del nucli antic a envellir Caldes de Malavella pintant i rehabilitant aquelles parets i façanes deteriorades amb el pas dels anys”.

També s’ha portat a aprovació la renovació dels càrrecs de Jutge de Pau i de Jutge de Pau substitut. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i essent els únics candidats, s’ha nomenat Jutge de Pau titular a Miquel Casas Seriña i Jutge de Pau substitut a Ricardo Sole Mesonero. El punt ha estat aprovat per 7 vots a favor i 5 en contra. 

Així mateix, el ple municipal ha tractat la moció d’urgència, presentada conjuntament per ERC, Som Caldes i Junts per Caldes, sobre la sentència del 25% del TSJC i de suport i adhesió al manifest de Somescola.cat. Els Grups Municipals han proposat l’aprovació de diversos acords, com ara la defensa del model d’escola catalana i la necessitat de continuar aplicant i avançant en l’ús social del català mitjançant els Projectes Lingüístics de Centre, el rebuig a l’atac a la llengua fet des del desconeixement de la realitat educativa catalana i la subscripció al manifest de Somescola.cat.

El punt 12 ha aprovat l’atorgament de les medalles a la Policia Local pels èxits i les fites aconseguits. Les medalles van ser atorgades en un acte institucional el passat 20 de novembre, en què es va fer reconeixement a la gran tasca del Cos de la Policia Local de Caldes de Malavella i, també, al Cos de Protecció Civil, a l’agent municipal i a l’entitat sense ànim de lucre Càritas.

Altres punts que s’han aprovat durant la sessió plenària han estat el contracte del servei de poda de l’arbrat municipal; la resolució del recurs de reposició contra l'aprovació de la relació de béns i drets a expropiar per a zona verda entre els carrers Josep Soler i Doctor Fleming i el conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Caldes de Malavella, Cassà de la Selva i Llagostera per a la prestació de serveis de Policia Local, que permetrà millorar l’efectivitat de les respectives policies locals mitjançant la cooperació dels tres municipis.

Al tram final del ple s’ha llegit el manifest del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.