Ple de setembre

Aprovat el conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Caldes de Malavella, Cassà de la Selva i Llagostera per a la prestació dels serveis de Policia Local

 

És un dels punts que s’ha aprovat en el ple ordinari que s’ha celebrat telemàticament aquest vespre.

 

Dilluns, 28 de setembre de 2020

Aquest vespre, després de la trobada a la Plaça U d’Octubre de 2017 que volia mostrar el rebuig a la inhabilitació del MH President de la Generalitat Quim Torra, s’ha celebrat el ple telemàtic de caràcter ordinari.

 

Un dels punts que s’ha aprovat per unanimitat ha estat l’aprovació del conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Caldes de Malavella, Cassà de la Selva i Llagostera per a la prestació dels serveis de Policia Local.

L’objectiu de la col·laboració és optimitzar la prestació del servei policial amb la finalitat d’incrementar els nivells d’operativitat, eficàcia i eficiència dels seus serveis, refermant-se en el principi que l’administració ha de cercar sempre l’eficàcia dels recursos públics i la cooperació administrativa per prestar un millor servei als ciutadans.

 

Amb la col·laboració dels tres cossos policials es vol

  • Unificar compres, materials operatius, etc, per tal d’obtenir millors preus i estalviar recursos als tres municipis aprofitant les actuals ofertes de centrals de compres que hi ha a Catalunya.
  • Establir un pla de formació continuada, organitzant cursos planificats de forma conjunta amb la participació dels agents de policia de les tres poblacions.
  • Establir un Pla de Treball i Activitats conjunt i d’acord amb l’Ordre INT242/2012, on es defineixi en quins casos, i amb la màxima de no deixar d’atendre el servei ordinari de policia del municipi d’origen, es prestarà aquesta col·laboració.
  • Establir un catàleg de punts estratègics repartits pels tres termes municipals per fer controls de trànsit o de seguretat de forma conjunta i amb la participació d’agents dels tres municipis per guanyar en eficàcia policial i en autoprotecció dels agents.
  • Establir un catàleg de situacions de risc o d’emergència davant les quals cada cos policials podrà sol·licitar el suport de la resta. La proximitat i la immediatesa de l’actuació dels Cossos associats farà augmentar la seguretat dels ciutadans en aquests supòsits.
  • Establir un canal de comunicació, via telèfon o similar, per comunicar incidències entre poblacions i explorar amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, la possibilitat d’establir un canal a la Xarxa Rescat.

 

El Cos de Policia de Caldes de Malavella està format per un sergent, 2 caporals i 9 agents; el de Cassà de la Selva està format per 1 sotsinspector, 1 sergent, 3 caporals i 14 agents; i el cos de Llagostera consta d’1 sergent, 2 caporals i 14 agents.

 

Per al regidor de seguretat, Sergi Mir: “és un conveni que amplia i dona cobertura a la col·laboració que ja hi ha entre els tres policies locals. Som tres pobles amb una geografia i una relació històrica molt potent i sempre hi ha hagut una relació de coordinació entre Ajuntaments, entitats i la policia. En els darrers anys s’ha cregut convenient reestructurar aquesta coordinació d’una manera més ferma amb seguretat jurídica per tal que la col·laboració pugui arribar més lluny de com estava fins ara”.

 

També s’ha aprovat una moció conjunta dels grups municipals en relació a les ocupacions delinqüencials d’habitatge. La moció ha posat sobre la taula la necessitat d’establir sense demora mecanismes de prevenció  de noves ocupacions delinqüencials d’habitatges i alhora mecanismes d’actuació efectiva i immediata un cop aquestes ja s’hagin produït.

Actualment s’estima que a la comarca de la Selva la xifra d’habitatges ocupats s’acosta a les 1500 unitats.

 

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha avançat que s’està treballant en l’habilitació de diversos pisos al nucli del poble per destinar-los a habitatge social. En tot cas ha volgut denunciar que “l’Ajuntament treballarà per ajudar a aquells que ocupen per necessitat, però que en cap cas defensem als ocupes que fan accions il·legals i delinqüencials, per això hem fet extensiva la moció a la resta de Consells Comarcals per acabar amb les ocupacions de mala convivència”.

 

També s’ha aprovat el manifest per reclamar la derogació del Ramal i la Subestació de la MAT de 400KV a Santa Coloma de Farners i Riudarenes.

 

En el ple també s’ha aprovat una moció que s’ha inclòs a darrera hora fruit dels fets ocorreguts durant avui dilluns i que han inhabilitat al MHP Quim Torra. S’ha reproduït el manifest que s’ha llegit a l’acte de les 19 h a la Plaça U d’Octubre, mitjançant el qual es manifesta el rebuig rotund a la decisió del Tribunal Suprem.