Nou servei de recollida diferenciada de residus per afectats del covid19

Nou servei de recollida diferenciada de residus per afectats del covid19

Servei de recollida de residus especial a la porta de casa

QUI POT REBRE AQUEST SERVEI?
Aquest servei només és per persones que han donat positiu amb la prova, casos probables amb símptomes que estan aïllats per indicació mèdica i per a les persones que han d’estar aïllades per haver estat en contacte amb positius confirmats o probables per simptomatologia.

QUAN ES FARÀ?
Cada dilluns, dimecres i divendres de 8h a 14h

COM PUC REBRE AQUEST SERVEI?
Si s’està dins del grup de persones de risc que poden rebre el servei, trucar a la Policia Municipal de Caldes de Malavella 619704546 i donar-se d’alta del servei.

COM HEM DE TRACTAR ELS RESIDUS A CASA?

Habitatges amb pacients amb diagnòstic positiu o en quarantena

Cal posar els residus dins de tres bosses de la següent manera:
Bossa 1 – En un cubell dins de l’habitació de la persona afectada (el cubell preferiblement amb tapa i pedal d’obertura). S’hi posa el total que genera aquesta persona, inclòs el material d’un sol ús (guants, mocadors, mascaretes...), sense fer cap mena de separació ni reciclatge. Quan es treu aquesta bossa s’ha de tancar bé i introduir-la dins labossa 2 d’escombraries.

Bossa 2 – En un cubell fora de l’habitació o en un lloc airejat.
En aquesta bossa, a més de la bossa 1, s’hi dipositaran els guants i mascaretes utilitzades de la persona cuidadora. Quan es recull aquesta bossa s’ha de tancar bé i introduir-la dins la bossa 3 d’escombraries.

Bossa 3 – Sense cubell
A l’hora de retirar els residus, s’agafa la bossa 3 i s’hi posa a dins la bossa 2, a més de tota la resta dels residus de la llar sense separació de fraccions. Serà tractada com a rebuig per tant cal tancar-la molt bé abans de treure-la a fora. Immediatament després cal fer una complerta higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys durant 40-60 segons.

Només per aquelles persones donades d’alta d’aquest servei especial, la recollida de la bossa 3 es farà dilluns, dimecres i divendres de 8h a 14h. Quan arribi l’equip de recollida se’ls trucarà a casa per recollir-los la bossa. En el moment de la recollida caldrà respectar la distància de seguretat i el personal portarà tots els elements de protecció necessaris.

Habitatges sense positius ni quarantena
La recollida de residus es continuarà realitzant normalment en els dies habituals en les contenidors. Per tal d’extremar precaucions es recomana l’ús de proteccions, mascareta o com a mínim guants, per tirar les bosses als contenidors. Recordem que els guants de làtex o nitril no són envasos i per tant no van al contenidor groc dels envasos sinó al contenidor gris del rebuig.