Balanç de Carnaval 2020 i premis

Èxit de participació en la 6a edició del Carnaval de Caldes, enguany amb premis nous

És la sisena edició del carnaval caldenc i enguany s’han estrenat cinc categories noves de premis. 

 

35 comparses han participat a la rua de Carnaval de Caldes de Malavella el dissabte 29 de febrer. La rua ha començat puntual a les 17 h de la tarda i ha durat prop de tres hores. En acabar la cercavila la festa s’ha traslladat al pavelló on hi va haver ball i bar a preus populars. 

Tenint en compte que moltes de les comparses participants comptaven amb centenars de ballarins i ballarines, es calcula que haurien desfilat per la rua més de 2000 persones. 

Aquestes xifres fan que des de la regidoria de festes es qualifiqui el carnaval com “tot un èxit i un referent a la Selva interior, perquè participen comparses importants de Platja d’Aro, Palamós, Santa Cristina d’Aro o altres poblacions amb tradició carnavalesca”, deia Gemma Alsina, regidora de festes. 

També hi van participar comparses de Llagostera, Massanes i de Caldes de Malavella mateix. 

 

A prop de les deu del vespre l’Ajuntament va fer l’entrega de premis del concurs.

Aquest any, a més dels premis de disfresses individuals per a diferents categories de nens de 3 a 16 anys que donava l’Associació de Comerç i Serveis de Caldes i l’Ajuntament, s’han estrenat 5 premis nous. 

Per una banda hi havia el premi Maaambo, valorat amb 150 €, a aquella carrossa i comparsa que transmet més positivisme i ho passa més bé. El premi va ser pels “D’aquí d’Allà”, de Santa Cristina d’Aro .

Un altre premi nou és El Gat Negre, que premia aquells que han tingut més mala sort. Per sort aquest premi no es va entregar perquè el jurat va creure oportú no fer-ho, tenint en compte el nivell de tots els participants. 

El tercer premi nou és el: Tu a Santa Seclina, i jo a Sant Maurici, que premia amb 100€ als més descoordinats. El premi se’l van endur els de “El porró que no pari”, de Llagostera.

El quart premi premia a aquells que participen única i exclusivament al Carnaval de Caldes. El premi, de 100€, va ser per la Colla Gegantera de Caldes. 

Per últim, i per premiar la participació dels més petits, hi ha el premi El Petit Príncep, amb un valor de 150€. Va ser pels “Els esventats”, de Sant Feliu de Guíxols .

 

Pel que fa les comparses i carrosses, aquest any s’ha decidit que Els Embarrakaldats no podrien optar a cap premi, tenint en compte que són organitzadors de la jornada, per tant només hi van participar. 

La comparsa guanyadora, amb 200€, va ser “La Tramuntana”, amb el títol “La tramuntana ens posa com cabres”, de Sant Feliu de Guíxols.

La carrossa petita guanyadora en primer lloc, 200€, va ser pels locals “Akalidae” i el seu “Moulin Rouge”, el segon premi, 100€, va ser pels “Els Esperits” i el seu “Esperit Gaudí”, de Sant Feliu de Guíxols. 

Els premis de carrossa gran van ser pels “Blaus i companyia”, de Santa Cristina d’Aro, amb el muntatge “Blaus al país de les meravelles”, que es van endur 300€. En segon lloc hi van quedat els “D’aquí d’allà”, també de la mateixa població.

 

Pel que fa els premis del concurs de disfresses infantil els guanyadors i guanyadores van ser:

- En la categoria de 3 a 5 anys: Ariadna Jacomet

- Categoria de 6 a 8 anys: Noa Calado

- En la categoria de 9 a 12 anys: Júlia Aymerich

- Categoria de 13 a 16 anys: Berta Gratacós

- Pel que fa la categoria grupal de 13 a 16 anys el grup guanyador va ser: Las Xovaquitas

 

Abans de repartir els premis, s’ha agraït la participació a les colles caldenques amb l’entrega d’un pernil i un pa gegant a cada una d’elles.

Des de l’Ajuntament de Caldes de Malavella es vol agrair especialment el suport als Embarrakaldats, sense els quals aquest Carnaval no hauria estat possible. També al jurat, al presentador que ha dinamitzat la rua, i a la Policia i Protecció Civil, que ha coordinat la rua amb total eficiència i amb sentit de l’humor, i a la brigada per tot el muntatge extraordinari. 

Gràcies a tots per fer-ho possible!