Millores a la zona esportiva

Recentment s'han fet diverses millores a la zona esportiva. Aquestes millores passen per:

 

1. La col·locació d'una barana perimetral de protecció al camp de futbol Vall Llobera que delimita la part nord est del camp.

Aquesta barana també contempa un accés a la zona de vestidors per a vehicles rodats de quatre metres d'amplada. La tanca, d' 1,10 metres d'alçada, té l'objectiu de diferenciar la zona de jocs amb la d'espectadors. L'empresa adjudicatària ha estat royalVerd Service SLU per un import de 5.481,30€

2. Substitució de l'enlumenat del pavelló esportiu per un tipus LED.

S'han substituit 33 projectors existents de 400W de potència, per 33 projectors de tecnologia LED de 150W de potència. Aquesta nova lluminària té una temperatura de 4000K de color i 50.000 hores de vida útil, millorant l'enllumenat existent amb una major qualitat, quantitat i un menor consum. Així, el consum s'ha reduït dels 13.000W als prop de 5000W que es gasten ara amb la nova lluminària. 

3. També s'ha posat en marxa ja una nova caldera de biomassa.

Aquesta caldera de biomassa s'alimenta de fusta reciclada de boscos de la zona, i escalfa el Pavelló i els vestuaris. També s'ha preparat la connexió per escalfar també el Polivalent i en un futur, l'aigua dels vestuaris de la piscina municipal. Aquesta instal·lació també escalfa l'aigua calenta, i fins i tot es pot controlar per control remot. 

La instal·lació suposa la valorització de productes fusters de petit diàmetre o baixa qualitat, biomassa forestal primària, procedents d'actuació de gestió forestal que difícilment tenen mercat fora de l'àmbit bioenergètic. La biomassa te una gran potencialitat com a sector estratègic emergent, que pot generar nova ocupació a partir de recursos desaprofitats de la zona, pot contribuir a millorar l'entorn mediambiental (neteja de boscos, reducció del risc d'incendis i reducció d'emissions de CO2) i pot suposar un impacte molt positiu pel desenvolupament empresarial i socioeconòmic local. Una caldera de biomassa funciona d'una manera similar a una caldera de combustibles fòssils. La diferència és que no crema combustibles fòssils i, per tant, s'aconsegueix un important estalvi econòmic en la compra de combustible i una gran disminució d'emissions de carboni i sofre. Fins ara per escalfar el pavelló s'utilitzava una caldera de gasoil. 

 

Amb aquestes accions, i en el marc del Pacte d'Alcaldes que va dur a aprovar el Pla d'Acció de l'energia sostenible, l'Ajuntament vol emprendre mesures respectuoses amb el medi ambient per fer front al canvi climàtic.