Celebració de la Patrona de la Policia Local

 

La Policia Local de Caldes segueix implicada en recaptar fons per la investigació del càncer infantil

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de la Patrona de la Policia Local. En l’acte s’ha avançat una nova donació a l’Hospital Sant Joan de Déu per la lluita contra el càncer infantil, i la data de la nova edició de la Marxa #PelsValents: el 9 de febrer.

 

Dissabte, 19 d’octubre del 2019

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de la Patrona de la Policia Local de Caldes de Malavella. L’acte, que ha començat a les 11 h del matí a la sala de plens, vol agraïr a tots els agents la feina realitzada durant el passat any tot garantint la seguretat del municipi. 

Primer s’han sentit les paraules del Sargent en Cap de la Policia Local: Xavier Muñoz que ha començat repassant algunes dades. Respecte l’any anterior han augmentat les detencions en un 15%, també s’ha fet un 20% més de serveis de Seguretat Ciutadana i la Unitat Canina ha doblat els serveis. Les ocupacions a immobles també han augmentat lleugerament. El sargent també ha destacat la disimució d’accidents de trànsit en un 10%, s’han detectat menys conduccions temeràries per conduir sota els efectes de l’alcohol i estupafents, aquest darrer any també han disminuït els robatoris amb força un 4%. 

Hi ha hagut reconeixements per diferents actuacions del cos de la Policia Local, també d’altres cossos que col·laboren amb el cos, com és el cas de Mossos d’Esquadra, Policia Municipal de Girona. També hi ha hagut paraules de reconeixement pel nou cos de Protecció Civil, creat recentment a Caldes de Malavella, i que ja ha realitzat actuacions en actes com la Festa Major o la Fira de l’Aigua entre d’altres. 

També hi ha hagut un reconeixement al civil David Soler Alai per socòrrer a un home que s’havia tallat amb una radial. Gràcies a la seva actuació no es va haver de lamentar cap desgràcia personal. 

Una part de l’acte ha volgut remarcar la tasca que fa la Policia Local amb la campanya contra el càncer infantil impulsant els escuts solidaris #pelsvalents. Per tot plegat, a més de felicitar a una companya del cos caldenc, també s’ha volgut felicitar al Director del Balneari Vichy Catalan, el Sr Diego Piedra, per la seva implicació en el projecte. 

Aprofitant l’avinantesa, Xavier Muñoz ha anunciat que properament faran un nou donatiu a l’Hospital Sant Joan de Déu. Fins al moment s’hauran lliurat 300.000€. També s’ha anunciat que el proper 9 de febrer es farà una nova edició de la cursa solidària #pelsvalents que l’any passat va ser tot un èxit.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana també ha fet unes paraules a l’inici de la celebració. Sergi Mir ha destacat, en referència als aldarulls que està vivint el païs aquests dies, que “hem de preservar aquest tresor que és la confiança i el respecte que els cossos de seguretat i emergències s’han guanyat a pols, la confiança costa molt guanyar, i és molt fàcil perdre-la”. Ha explicat tot parlant dels tres principis que han de regir en tota actuació policial: la oportunitat, la congruència i la proporcionalitat. 

L’alcalde Salvador Balliu ha tancat l’acte i ha volgut felicitar la tasca del cos de la Policia Local de Caldes de Malavella, tot parlant també de millores i ampliacions al cos que ja estan a tràmit. “Estic molt orgullíos de la tasca que fa la Policia Local, fan una molt bona feina però ens cal treballar encara millor, per aconseguir-ho ampliarem les dependències de la comissaria, que és una millora que ja està en procés”.