Resum del ple extraordinari 24-10-17

  • Es condemna l’aplicació del 155
  • Una trentena de persones s’acosten a l’Ajuntament per veure el ple
  • Es reparteixen llaços grocs per la democràcia i la llibertat

Caldes de Malavella celebra un ple extraordinari per condemnar l’aplicació de l’article 155 i exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Caldes de Malavella ha celebrat avui al vespre dos plens extraordinaris per mostrar el seu desacord amb l’aplicació de l’article 155 i altres fets derivats de la situació política actual com és l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Anteriorment, l’11 d’octubre, també es va convocar un ple extraordinari per donar suport a la declaració del President feta el 10 d’octubre i per condemnar persona non grata a Enric Millo al municipi.

Els plens han començat puntuals a les 8 del vespre i han acabat quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de nou. En aquesta sessió extraordinària una trentena de persones s’ha acostat a la sala de plens de Cal Ferrer Vell per seguir-la en directe. Aquells qui ho volien, però, també podien fer-ho des de casa gràcies a la retransmissió en streaming que té l’Ajuntament a través de youtube al següent enllaç: https://www.youtube.com/channel/UCryFtXTlcRnLhXwEu9NgwqQ/live

En aquesta ocasió s’ha votat una moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, seguit s’ha fet una moció per exigir la llibertat dels presidents de l’Assamblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Tots els punts han estat aprovats per unanimitat.

Abans del ple s’han repartit llaços grocs per fer més forta la reivindicació de llibertat de Sànchez i Cuixart.

Segons l’alcalde del municipi, Salvador Balliu “estem vivint coses que passen molt ràpid i això fa que ens obliguin a actuar de pressa, i això és el que estem fent tots els Ajuntaments, perquè estem al servei dels nostres habitants i també del nostre govern. Aquest és el motiu de tants plens extraordinaris que  a més creiem que són de lògica i de llei”.