Tercer control de vespa asiàtica 2024

A principis del mes d'abril es van col·locar 20 trampes a diferents nuclis de població del terme municipal de Caldes. La seva ubicació està basada en l'historial dels nius secundaris trobats la temporada passada.

El passat 24 de maig es va dur a terme el tercer control, durant el qual s'han comptabilitzat unes 304 vespes velutines reines capturades en el conjunt de les 20 trampes repartides pel municipi.

En aquesta època de l'any, el control d'aquesta espècie és clau per tal de limitar la fundació de noves colònies al llarg de la temporada, ja que molts dels individus capturats són reines capaces, cada una, de crear un nou niu.

Al llarg de la temporada, que va de l'abril fins a finals d'agost, es realitzaran un total de 8 controls de les trampes, per tal de capturar el màxim nombre de velutines, evitar la seva expansió i, per tant, les molèsties i l'impacte ambiental ocasionat per aquest insecte exòtic.

Finalment, cal recordar que el producte utilitzat per les captures és un producte no tòxic, a base de substàncies naturals que atreuen únicament la velutina, sense matar insectes útils com les abelles.