Caldes de Malavella

Des de Caldes de Malavella us convidem a visitar la nostra terra, a mig camí de la Costa Brava, el massís de l’Ardenya i de la Serra de les Guilleries, a la plana de la Selva, rica en contrastos, patrimoni i tradició.
L'aigua termal és el factor més important, característic i original de Caldes, ja que l'evolució al llarg del temps, incloent-hi la cultura artística, depèn directament d'ella.

A la nostra vila us passejareu a través de la història; entre ruïnes romanes, restes medievals, construccions modernistes i noucentistes. I si després de les llargues passejades necessiteu relaxació, les aigües del poble, de reconegudes propietats curatives, us facilitaran un tractament hidroterapèutic, des de les fonts d'aigua calenta o des dels nostres balnearis.

Des de que el Dr. Modest Furest, metge homeòpata de la ciutat de Girona, comprà el 1880 els terrenys del Puig de les Ànimes inicià un projecte enfocat cap a l’embotellament i a la presa de les aigües al peu de les fonts. Aleshores, començà a construir un gran edifici balneari que no tingués res a envejar als grans balnearis europeus. Així va ser com va néixer el 1891 el Balneari Vichy Catalán, que convisqué amb els altres dos balnearis de la població; Prats i Soler.

Si el Dr. Modest Furest tornés a baixar del tren més de cent anys després a l'estació de Caldes, veuria amb satisfacció com les aigües en les quals ell diposità la seva confiança i que tenien, aleshores, una utilitat tan reduïda, s'han convertit en un element de consum quotidià i han convertit la seva vila adoptiva de Caldes de Malavella en el La Vila Termal de Catalunya.

 


Mostra un mapa més gran