Caldes de Malavella celebra el 177è aplec de Sant Maurici

Enguany, tot i que no s’han pogut fer alguns actes populars com l’arrossada, s’han reprès actes tradicionals. 

Al llarg del dia d’avui el paratge de Sant Maurici ha recobrat la vida tradicional de cada aplec. L’ajuntament i les entitats s’han volcat en la celebració que ha aplegat molts caldencs i caldenques que volien gaudir de la festa local i tradició caldenques.  

A dos quarts de deu del matí prop d’una vuitantena de persones han pujat a peu a l’ermita, sortint des de la Plaça de l’Esglèsia i escoltades per la Policia Local. Els han acompanyat els amics de l’Hereu Riera amb el gegantó de la Seclina.  

En arribar, i després d’esmorzar, s’ha fet l’ofici solemne en honor al Sant. La Cobla Ciutat de Girona ha posat la nota musical a la jornada amb sardanes. Just a la segona sardana la Colla Gegantera de Caldes de Malavella ha presentat el gegantó Maurici, tradicional parella de ball de la gegantona Seclina, i que ha estat restaurat.  

Per veure de prop el gegantó aquest ha ballat amb la Seclina la sardana “Com el primer dia” de Joan Jordi Beumala envoltat de tots els caldencs i caldenques que l’han volgut acompanyar.  

En acabar la ballada s’ha donat pas al tradicional Ball de l’Hereu Riera que ha acabat amb una exhibició del Ball per part d’Enric Mundet i Isabel Boada.  

Certa tornada a la normalitat 

Aquest any s’ha pogut recuperar la pujada a peu a l’ermita i s’han pogut ballar les sardanes. En l’edició anterior només es va fer un concert i tampoc va poder-se ballar el ball de l’Hereu Riera amb el jovent caldenc. Enguany, tot i que continua sense poder-se fer l’arrossada popular a càrrec de l’Agrupació Sardanista, que sí han ofert servei de bar, s’ha fet una visita guiada al castell de la Malavella que recentment ha acabat la temporada d’excavacions.  

A la tarda s’ha fet una visita guiada al castell, a càrrec de l’empresa Atri Cultura. També s’han ballat sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona.  

Una vintena de colles han parat a l’esplanada per dinar amb amics i familiars.  

L’aplec l’organitza cada any l’Agrupació de Sardanistes amb la col•laboració de l’Ajuntament.