S’aproven els pressupostos pel 2021

Entre d’altres s’ha creat un fons de contingència dotat de 100.000€ per donar cobertura a les situacions d’emergència que puguin sorgir.

 

Dilluns, 21 de desembre del 2020

L’Ajuntament de Caldes de Malavella aprova un pressupost de 9.331.921€ per set vots a favor  (Junts per Caldes i PSC), dues abstencions (Som Caldes) i quatre vots en contra (ERC, C’s i En comú Podem). Els pressupostos s’han aprovat al ple extraordinari del dilluns, 20 de desembre.

 

Aquest pressupost “és un pressupost valent i de recuperació preparat per agafar una empenta el primer dia de la recuperació econòmica”, segons ha assenyalat l’alcalde Salvador Balliu.

 

Aquest pressupost fa que l’endeutament del consistori es redueixi un 2% respecte l’any anterior, passant del 38% al 36%, i suposa un pressupost un 1,08% més elevat respecte al del 2020.

 

El pressupost, que està condicionat per la pandèmia actual, contempla actuacions per donar resposta a les situacions que puguin sorgir a nivell personal o empresarial per tal d’ajudar a tots els caldencs i caldenques.

Així doncs, no es preveu cap pujada de taxes o impostos i es contempla una disminució d’ingressos en algunes partides degut a mesures com exempció d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants fins al 20 de juny del 2021. També es preveuen menys ingressos degut a que hi ha hagut menys inscripcions a l’Escola de Música, a la Llar d’Infants i a l’Escola Esportiva Municipal.

 

Pel que fa a despeses es preveu un programa de garantia juvenil que vol donar feina a joves que no han treballat mai. S’incrementa la partida per a Càritas i també s’ha creat un fons de contingència dotat de 100.000€ per donar cobertura a les situacions d’emergència que puguin sorgir.

 

Quant a inversions hi ha prevista una partida de 891.500€ que es destinarà a la compra de dos vehicles elèctrics, pel que s’inverteix en Medi Ambient; es preveu comprar mobiliari urbà com parcs salut o parcs infantils; es preveuen millores també en el drenatge urbà; millores en l’abastament de xarxa potable. També s’invertirà en patrimoni en excavacions a l’ermita de Sant Maurici o actuacions a Aquae Calidae. S’inverteix en esport amb nou mobiliari a la zona esportiva.

 

El punt 4 del ple fa referència a l’adhesió al pla d’habitatge de la Generalitat de Catalunya. El programa Reallotgem és un programa impulsat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per llogar pisos privats buits amb l’objectiu d’allotjar les famílies que tenen informe favorable de la Mesa d’emergències. L’objectiu del programa és agilitar les llistes d’espera de les famílies que no han rebut el pis a què tenen dret. 

L’Ajuntament serà l’ encarregat de trobar pisos desocupats i de gestionar amb els propietaris la seva posada a disposició del programa. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat.

 

En acabat el ple l’alcalde ha desitjat unes bones festes i prduència de cares a les festes de Nadal.