Inauguració nova visita turística Caldes en temps de guerres

Es presenta la nova ruta turística “Caldes en Temps de Guerres (1936-1945)”

La nova ruta turística de tarannà històrico-literari ressegueix Caldes a través de fets històrics destacats d’entre les dècades 1930 i 1940.

 

La temàtica principal al voltant de la qual es desenvolupa la ruta turística se situa a mitjans del segle XX, una època fosca però que alhora permet una certa fabulació d’històries tot i la documentació existent: els soldats italians, els espies nazis, els hospitalitzats i refugiats que fugien d’altres ciutats i pobles…

La ruta presenta 11 espais del municipi protagonistes de fets històrics que han estat recollits tant en obres de divulgació com en d’altres que han servit d’inspiració de novel·les, com la flamant guanyadora del Ramon Llull d’enguany El fill de l’Italià, que se situa al Caldes de la post-guerra.

 

La ruta surt de l’Oficina de Turisme, passa per la Biblioteca Municipal, la Fonda Fabrellas, els estenedors de la Font de la Mina, el que havia estat el Balneari Soler, la Rambla Recolons, la Plaça de l’església, el Balneari Prats, el Vichy Catalán i l’Estació de Tren. A cada un d’aquestes localitzacions s’hi ha situat un plafó informatiu amb informació històrica sobre què va passar a Caldes entre la Guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial.

 

Diumenge 17 de novembre està prevista la inauguració de la nova ruta, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Institució del Memorial Democràtic, i a la tasca que s’ha fet des de l’Oficina de Turisme de Caldes de Malavella.

A les 11 h els assistents es trobaran a davant de l’Oficina de Turisme i se sentiran els parlaments del Sr. Jordi Martinoy (Delegat dels Serveis Territorials de Justícia a Girona), l’alcalde Salvador Balliu, el regidor de turisme Sergi Mir, i l’escriptor Rafel Nadal que ha exportat arreu la història de postguerra de Caldes amb la seva novel·la El Fill de l’Italià.

Un cop finalitzades les paraules inaugurals s’iniciarà una visita guiada oberta al públic, on també hi assistirà l’equip de govern, Josep Font de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic, a més de Narcís Barceló, que és l’home en qui Rafel Nadal s’inspira per crear l’obra de El Fill de l’Italià.

 

La visita guiada està inclosa en el programa “Som Cultura” del Club de Cultura del Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineu de Girona.

 

Recorda:

Quan: Diumenge 17 de novembre a les 11 h

On: Davant de l’Oficina de Turisme de Caldes de Malavella

Què: Presentació de la nova ruta turística “Caldes en temps de guerres (1936-1945)”

Amb la presència de: Jordi Martinoy (Delegat dels Serveis Territorials de Justícia a Girona de la Generalitat de Catalunya), Salvador Balliu (alcalde), Sergi Mir (regidor de turisme), Rafel Nadal (escriptor).