Caldes de Malavella en fase d'excepcionalitat amb motiu de la greu sequera

Caldes de Malavella en fase d'excepcionalitat amb motiu de la greu sequera 

 
El Consell d'Administració de l'ACA ha aprovat dimecres 1 de març l'entrada en aquesta fase, després d'una nova reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera, en què s'ha constatat l'empitjorament de la situació de les reserves i la necessitat d'adoptar nous canvis per garantir l'abastament.

Aquest canvi d'escenari comportarà que hi hagi 224 municipis, entre ells Caldes de Malavella, en situació d'excepcionalitat, de 15 comarques, i prop de 6 milions d'habitants. 
L'entrada en l'escenari d'excepcionalitat suposa un pas més en la reducció d'aigua en alguns usos, com la reducció del 40% de l'aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l'aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable. 
També hi ha una reducció de la dotació d'aigua mitjana per habitant i dia. Si en l'escenari d'alerta era de 250 litres per habitant i dia, en excepcionalitat passa als 230 litres per habitant i dia. 
Es pren aquesta mesura pel risc de desabastament i perquè ens apropem a la primavera amb un volum de reserves molt baix (27%) i sense que s'hagin recuperat, a causa de la falta de pluges. 

 

CONSULTEU EL VISOR DE LA SEURERA PER CONÈIXER L'EVOLCUIÓ