La Policia Local de Caldes de Malavella celebra la seva Diada

 

Aquest és un acte que se celebra tradicionalment cada any i té l’objectiu de felicitar i celebrar els èxits i les fites dels agents i els cossos de seguretat.

 

Dissabte, 18 de novembre de 2022

Aquest matí la Policia Local de Caldes de Malavella ha celebrat la seva diada. L’acte vol reconèixer la feina feta durant la temporada. Aquest any s’han realitzat 6048 incidències de servei dins les àrees de Seguretat Ciutadana, Policia Assistencial, Trànsit, Policia de Proximitat i Serveis Municipals. En destaca la disminució dels accidents de trànsit en un 6%, l’augment de detencions i investigats en un 36% més que l’any passat i l’augment de serveis de Seguretat Ciutadana en un 20%, on la unitat canina K9 ha augmentat els serveis passant de 60 a 140 en l’any en curs.

Pel que fa la recollida de gossos les dades són similars a les de l’any passat, s’han recollit 110 gossos. En actuacions de trànsit per conduir sota els efectes de l’alcohol i estupefaents, manca de permís, pèrdua per punts hi ha hagut 39 atestats penals, un 20% més que l’any passat. En referència a les diligències instruïdes aquest any per robatori amb força, són un total de 24, un 4% més que l’any passat. Altres denúncies recollides han estat: 38 denúncies per pèrdua de documentació/objectes, 130 denúncies per la llei 4/2015, 139 autoritzacions de menors per viatjar a l’estranger, el que suma un total de 307, un 56% més que l’any passat.

En referència a les ocupacions d’immobles actualment hi ha 27 ocupacions, un 5% menys que l’any passat. Els immobles ocupats són, gairebé en la seva totalitat, d’entitats bancàries. 

L’acte ha començat a les 11 h a l’auditori Lluis Ferrer- Orquestra Maravella de la nova Escola de Música.

En la gala s’han repartit diferents medalles i felicitacions per actuacions meritòries diverses.

És el cas de les medalles meritòries per l’actuació davant d’un incendi, d’un presumpte delicte de violència de gènere i de salut pública, o per un servei de paisà que va permetre aturar una allau de robatoris de catalitzadors de vehicles. També s’ha premiat l’actuació que va permetre poder tancar a la presó un fugitiu de la justícia, actuacions en benefici a la ciutadania en l’aturada de baralles, robatoris, ocupacions, controls d’alcoholèmia o la trobada i incautació de marihuana i estupefaents, entre d’altres.

També s’ha parlat de la feina que s’està fent amb la col•laboració trimunicipal entre les policies de Caldes de Malavella, Cassà de la Selva i Llagostera. “La coordinació amb les policies de Cassà de la Selva i Llagostera també és un pas endavant en el servei a la gent i per poder treballar amb més seguretat pels agents. La coordinació entre els cossos és una obligació per seguir fent més i millor feina”, ha explicat el regidor de seguretat ciutadana, Sergi Mir.

En la jornada han estat premiats cossos diversos com de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil. També civils que col·laboren amb la tasca que desenvolupa el cos local, en la organització de la marxa solidària #PelsValents, per exemple.  

En acabar l’entrega dels guardons s’ha presentat la V marxa solidaria contra el càncer infantil. La marxa se celebrarà el proper 12 de febrer i les inscripcions es troben obertes

a https://www.inscripcions.cat/pelsvalents2023/  

El sotsinspector en cap, Xavier Muñoz, ha parlat del respecte, admiració i estima cap a la seva plantilla: “us vull agrair tot el que aporteu al meu dia a dia, tant personal com professionalment, però sobretot agrair-vos el gran servei que presteu”.

El regidor de seguretat ciutadana, Sergi Mir ha parlat de les diferents millores fetes recentment: “hem millorat les instal·lacions de la comissaria, hem augmentat la seguretat amb la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules i haurem de seguir el camí d’incorporar la tecnologia al servei de la seguretat”. Amb tot ha afegit que: “l’estabilització i consolidació de la plantilla és un punt de partida per seguir millorant les condicions de treball del cos de la Policia Local”.  

Per la seva banda l’alcalde, Salvador Balliu ha posat l’accent en les diferents accions solidaries que fa el cos de la Policia Local de Caldes, concretament de la campanya #PelsValents: “M’omple d’orgull dir que la campanya va tenir la seva llavor al municipi de Caldes, i que s’ha estés per tot arreu. A dia d’avui són centenars de cossos de seguretat de Catalunya, també de l’estat espanyol, que treballen per recollir diners per la investigació del càncer infantil.”

En acabar l’acte s’han fet fotografies de record.