La Policia Local de Caldes de Malavella celebra la Diada de la Patrona

Aquest és un acte que se celebra tradicionalment cada any, tot i que per raons sanitàries no va poder-se celebrar l’any passat. Té l’objectiu de felicitar i celebrar els èxits i les fites dels agents i els cossos de seguretat. 

Aquest matí la Policia Local de Caldes de Malavella ha celebrat la diada de la Patrona. L’acte s’ha celebrat a les 10 h al Teatre Cinema Municipal i ha començat amb els parlaments del Sotsinspector en cap, Xavier Muñoz: “estem molt contents de poder trobar-nos en una jornada com la que celebrem avui. Les restriccions per la pandèmia ens van impedir celebrar les edicions passades, tot i que el cos de seguretat del municipi no ha deixat de treballar, fins i tot més per les necessitats derivades de la Covid. Estic orgullós de la plantilla i d’altres cossos que ens ajuden, com és el cas de Protecció Civil, es mereixen rebre les medalles i les felicitacions”. 

Tot seguit el Tinent d’alcalde i Regidor de Seguretat Ciutadana, Sergi Mir, ha dedicat unes paraules al cos: “gràcies per la feina que feu, hem viscut uns mesos durs, i heu demostrat que esteu al costat del poble ja sigui en situacions extraordinàries, com pot ser la Covid, com en el dia a dia en d’altres qüestions que poden sorgir. Gràcies per ser-hi i felicitats a tots els guardonats i guardonades en la gala d’avui”. 

Després dels parlaments inicials s’ha procedit a fer l’entrega de medalles. Enguany s’ha cregut oportú de fer una categoria de condecoració especial “Covid19”. S’han premiat diferents agents del cos de la Policia Local de Caldes, també als agents del Cos de Protecció Civil, a l’agent municipal i a l’entitat sense ànim de lucre Càritas per la seva notorietat en els deures professionals, realitzant un servei d’importància, concretament durant el confinament per la pandèmia.  

Les condecoracions per Mèrits Professionals han premiat conductes que, entre d’altres, van salvar la vida d’un nadó al realitzar-li la maniobra d’Heimlich, l’actuació que va evitar que una dona es llencés des del pont de l’A2 o la ràpida actuació que va evitar la mort d’un home que havia entrat en aturada cardíaca.  

També s’ha fet entrega del Pin de la Unitat Canina als guies canines i s’han entregat diverses felicitacions per una quinzena de serveis meritoris. Aquests passen per serveis relacionats amb la troballa de plantacions o plantes de marihuana, robatoris i furts, l’actuació que va permetre trobar una persona desapareguda o detenir una persona en cerca i captura, entre d’altres. 

En acabar l’entrega dels guardons s’ha presentat la IV marxa solidaria contra el càncer infantil. La marxa se celebrarà el proper 13 de febrer i les inscripcions es troben obertes a https://www.inscripcions.cat/pelsvalents2022/ . 

La presentació de la quarta edició de l’esdeveniment benèfic ha suposat la condecoració especial #PlesValents pel seu compromís i dedicació en la campanya dels escuts solidaris contra el càncer infantil a agents de les Policies locals de Calonge, Palafrugell i Cambrils. També s’ha fet entrega de la placa honorífica al club Excursionista de Caldes per la seva desinteressada col·laboració en la Marxa Solidària.  

L’alcalde, Salvador Balliu, ha clausurat l’acte felicitant a tots els guardonats i ha destacat “el tarannà solidari de la nostra Policia Local. No només és un cos de seguretat que ens fa sentir més segurs al nostre poble, sinó que a més tenen una sensibilitat especial per qüestions socials com pot ser la lluita contra el càncer infantil. Des de l’Ajuntament donem tot el nostre suport a les seves iniciatives i tenen tota la nostra confiança. Ens sentim orgullosos de la nostra Policia Local, gràcies!”. 

Per acabar l’acte, i després de fer una fotografia de record, s’han visitat les noves depedencies de la comissaria per tal de poder mostrar l’ampliació realitzada i gaudir d’un petit aperitiu.  

L’ampliació de la comissaria de la Policia Local 

La nova comissaria contempla l’extensió de les dependències antigues, a més de la creació d’una nova part nord, adossada a l’edificació existent. Aquesta ampliació, que fa que l’equipament hagi passat dels 69,70m2 als 106 m2, permet tenir un despatx més gran pel Sotsinspector, permetent una major redistribució dels espais, una sala on poder realitzar reunions i briefings diaris, un magatzem i vestidors separats per homes i dones.  

Com a novetat ara la comissaria disposa d’un espai privat per poder formalitzar denúncies, a banda d’un tauler de control gràcies a les càmeres de seguretat i vigilància instal·lades que permeten avisar als agents en cas que una matrícula sospitosa entri al municipi per poder actuar abans que es produeixi qualsevol fet delictiu.