Ajudes econòmiques de l’Ajuntament per fer front a la crisi de la Covid19

S’aproven mesures per un valor de 226.000€ per fer front a la crisi econòmica derivada del Coronavirus

 

S’aproven ajudes per a empreses, autònoms, a més de fer modificacions sobre les taxes de recollida d’escombraries, d’ocupació de via pública, d’ocupació de via pública pels mercats, i de terrasses. També s’impulsa un servei de dinamització empresarial.

 

Dilluns, 25 de maig del 2020

El ple ordinari d’aquest dilluns s’ha dedicat en bona part a l’aprovació d’ajudes i subvencions per pal·liar la crisi econòmica derivada del Covid19.

Les ajudes econòmiques surten de la reestructuració de diferents partides com és el cas de l’eliminació del pressupost destinat a la Festa de la Malavella, entre d’altres.

  1. Per a autònoms: ajut de 300€ als autònoms que han hagut de suspendre la seva activitat com a conseqüència del Reial Decret de 14 de març o bé han tingut pèrdues econòmiques durant els mesos de març i abril del 2020.
  2. Per a empreses: Ajut de 500€ a empreses que han hagut de suspendre la seva activitat com a conseqüència del Reial Decret de 14 de març o bé han tingut pèrdues econòmiques durant els mesos de març i abril de 2020.
  3. Taxa de recollida d’escombraries: devolució de la part proporcional de la taxa de recollida d’escombraries comercials del 1r semestre a tots els establiments i/o activitats que s’han vist afectats pel tancament obligatori com a conseqüència de les restriccions imposades.
  4. Servei de dinamització empresarial: Servei d’assessorament a empreses i autònoms i ajuda en la tramitació dels ajuts i subvencions dels diferents Governs per tal de fer front a la situació excepcional provocada per la Covid19.
  5. Taxa d’ocupació de via pública - mercats: Devolució de la part proporcional de les taxes d’ocupació de via pública als marxants dels mercats setmanal del dimarts i de la fira-mercat dels diumenges.
  6. Taxa terrasses: Devolució de la part proporcional de la taxa de les terrasses d’establiments que s’han vist afectats per les restriccions i anul·lació de la taxa fins a finals d’any.

  

En total es destinen a ajudes un total de 226.000€ (110.000€ a l’ampliació de serveis socials i 116.000€ a ajudes per empreses i autònoms)

 

Per l’alcalde Salvador Balliu: “és moment d’ajudar als nostres veïns, volem estar al seu costat i portem setmanes estudiant la millor manera de fer-ho”.