centre-interpretacio-1

El 2015 finalitzen les obres del Centre d'Interpretació del Termalisme de Caldes de Malavella al Castell de Caldes, situat al carrer Sant Grau, 21, dins del nucli antic de la població.

Aquest nou equipament de què disposarà Caldes albergarà a la planta baixa un espai amb recursos perquè els visitants situïn i entenguin el Camp dels Ninots i el termalisme, aquests dos elements tant característics del nostre municipi. Es pretén explicar l’evolució del paisatge humà i social de Caldes de Malavella vinculat a la seva geografia i a les aigües termals. Primerament, a través del Camp dels Ninots i, finalment, amb les aigües termals i el fenomen balneari com a vila d’estiueig. Les escoles d'arreu que ho sol·licitin podran també fer-hi treballs pedagògics que inclouran tallers.

És ineludible oferir al visitant i a l'interessat un equipament que l'introdueixi de manera entenedora, didàctica i rigorosa en l'apassionant relació, íntima i recíproca, que ha tingut la població de Caldes de Malavella amb les seves aigües termals, així com poder retrocedir 3'5 milions d'anys i reviure com era el Camp dels Ninots quan les aigües del seu llac eren bàsiques per a la vida d'uns animals i d'unes plantes que els paleontòlegs actualment estan recuperant.

La missió del Centre d'Interpretació del Termalisme de Caldes de Malavella és difondre el patrimoni material i immaterial, paleontològic, històric i arqueològic de Caldes de Malavella i del seu entorn, tot destacant-ne aquells aspectes originals que en permeten explicar el passat, així com l'evolució social, cultural, econòmica i tècnica de la zona a través del temps, partint d'un eix central, l'existència de les aigües termals, que ajudarà a destacar la identitat pròpia de la vila.

centre-interpretacio-2

Aquest projecte està promogut per l'Ajuntament de Caldes de Malavella i cofinançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

logo-departament-empresa-i-ocupacio-p