La millor manera de conèixer el patrimoni caldenc in situ és mitjançant els elements amb informació patrimonial que es van trobant a través dels carrers de Caldes: plafons, tòtems i faristols de manera que es dibuixa una ruta amb la qual s’obté un coneixement global; des del caldes romà, la història de l’embotellament, el modernisme, el fenomen de la balneoteràpia i l’estiueig, el caldes musical i el Camp dels Ninots. El recorregut està dissenyat per a visitar 15 indrets i s’inicia en el primer punt situat a les Termes Romanes, continuant per Sant Grau i el Castell de Caldes, la Font de la Mina, les dues rambles, Plaça de l’Església, Parc de la Font de la Vaca, balnearis i Camp dels Ninots.

L’element més important a nivell arquitectònic que hi ha a Caldes de Malavella és el monument declarat d’interés nacional de les TERMES ROMANES DEL PUIG DE SANT GRAU.

termes-romanes-caldes-de-malavella

Aquest monument és visitable gràcies a les actuacions de remodelació que s’hi han dut a terme, gràcies al cofinançament del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

logo-departament-empresa-i-ocupacio-p

Vegeu el recull de fotos de la inauguració de la restauració i museïtzació de les Termes Romanes el 4 d’octubre de 2015 en el marc de l'11a edició de la Fira de l’Aigua i del Benestar.