Temporada estable de teatre aquesta tador

Caldes de Malavella acull des d’aquest proxim 8 d’octubre la temporada teatral amb la voluntat de dotar la vila d'una oferta de qualitat en el terreny de les arts escèniques. 

El Teatrecinema municipal obre una nova temporada amb una programació total de vuit espectacles fins al mes de desembre. Aquesta temporada preveu sis espectacles de teatre amateur, un de teatre d’adults i un de teatre familiar. 

Us espera un temporada que té per objectiu d’ampliar la proposta cultural caldenca i crear una programació teatral estable durant la tardor, omplint de teatre amateur les butaques del teatre. 

El projecte pretén ser un punt de trobada entre el món amateur i el món professional i programar com a mínim, dos propostes escèniques al mes. No perdem temps, amunt la cortina! 

 
La temporada es presenta en una programació que va d’octubre a desembre. Es pot consultar i comprar les entrades en línia a ticketara. 

 

PROGRAMACIÓ TEMPORADA TEATRAL 

 

HEM DE VIURE     –teatre amateur- 

ASSOCIACIÓ DE TEATRE AMATEUR TRASPUNT DE CALDES  

Diumenge, 8 d’octubre,  a les 18 h. 

“Hem de viure” és un espectacle de creació pròpia a partir de  textos que parlen de teatre. D’audicions, assajos, direccions, actrius i actors,  textos, autories... Sis intèrprets ocupen un escenari qualsevol plegat d’escenografia, atrezzo i vestuari. Venen amb les recances, neguits i emocions que comporten accedir a l’espai escènic. I sobretot, amb la disposició a deixar-se endur per la màgia teatral.   

 

CONCERTO A TEMPO D’UMORE     –teatre adults- 

ORTHEMIS (ORQUESTRA DE CAMBRA DE L’EMPORDÀ) 

Dissabte, 21 d’octubre,  a les 20h. 

Un concert teatral dirigit a tots els públics. Un espectacle còmic i musical amb una banda sonora formada per les peces més conegudes dels autors més reconeguts de la música clàssica. Teatre de gest amb molt d’humor. Dotze músics i un director d’orquestra que fan transcórrer la música clàssica por situacions realment inversemblants. Una proposta concebuda per a fer gaudir al gran públic de las melodies més famoses i els gags més divertits, a la vegada que el públic més experimentat se sorprèn dels peculiars arranjaments musicals i els enginyosos recursos humorístics. Amb la garantia de l’autor i director de l’aclamat espectacle «Operetta», Jordi Purtí. Una sòlida aposta de futur per a continuar escampant la música a través de nous formats. 

 

LA HISTÒRIA DEL ZOO d’Eduard Albee              –teatre amateur- 

SECCIÓ DRAMÀTICA CENTRE CATÒLIC D’OLOT “ELS CATÒLICS” 

Dissabte, 28 d’octubre, a les 20h. 

En La Historia del Zoo, coneixerem a Jerry, personatge introvertit, marginat per una societat que li és estranya i a la que no ha aconseguit adaptar-se o simplement acceptar-la, que desprès d’una llarga caminada en direcció Nord a la ciutat de New York, escollirà Peter, típic exponent de la petita burgesia americana – executiu, casat amb dona..., dues nenes, dos gats i dos “periquitos” -, per escopir-li més que explicar-li la seva petita història feta de vivència en un ambient sòrdid i brut... en paraules de Jerry, un femer!!. 

 

 

VICTÒRIA             –teatre amateur- 

GRUP TEQUATRE 

Dissabte, 4 de novembre, a les 20h. 

Victòria no és només un nom de dona, és una metàfora dels petits triomfs dels ciutadans d’una pobra, trista, bruta i desesperada Barcelona de l’any 1951, acabada de sorgir de la repressió i la postguerra. 

Personatges i situacions que ens acosten a temps remots, en plena dictadura franquista, on la por era la protagonista, però on l’amor i l’esperança també hi eren presents 

 

 

ESTRES                   –teatre amateur- 

GRUP AULA DE TEATRE DE MAÇANET 

Dissabte, 18 de novembre, a les 20h. 

Tres dones que es troben en una magnífica casa de camp amb la idea de consolar-ne una d’elles, que acaba de patir un desengany sentimental que li provoca estrès. 

Aquesta víctima del desencís motor de l’embolic, la seva germana i l’assenyada amiga de l’ànima, seran les tres protagonistes, amb personalitats molt diferents i definides que alhora es complementen. 

Que estàs disposada a fer per una bona amiga? T’has deixat mai portar per un impuls? Quins són els límits del que està bé i el que està malament? Es poden prendre decisions en moments d’estrès? Són preguntes que es plantejaran les tres amigues que, en un efecte de bola de neu, les portaran a una situació cada cop més complicada i inversemblant. 

Una comèdia intensa i humana on, potser, ens hi podem veure reflectits. I amb constants tocs d’humor que ens acompanyaran de principi a fi. 

ESTRÈS està inspirada en l’obra “Les Irresponsables” de Javier Daulte. 

 

LA RESIDÈNCIA DELS CONTES MACABRES               –teatre familiar- 

CIA EL SIDRAL  

Divendres, 24 de novembre, a partir de les 17h.  

(AL CASINO MUNICIPAL) 

La mansió Usher està en venda i els seus cuidadors reben els visitants amb l’esperança de trobar nous propietaris… però la casa no és buida del tot, alguns dels seus inquilins anteriors es resisteixen a abandonar la seva llar… o potser només són històries, llegendes… 

Un passeig durant el qual els visitants connectaran amb la sensació de por a través d’un petit recorregut que els portarà fins a una habitació principal, on la història prendrà la forma d’un conte inspirat en els universos d’Edgar Allan Poe. 

Barrejant el teatre d’ombres i objectes, descobriran els secrets que la mansió amaga per, finalment, caminar pels passadissos i trobar la sortida. Es tracta d'una proposta original representada en una estructura que simula una mansió abandonada, que s'allargarà durant 3-4h a mesura que els infants vagin entrant per grups reduïts. 

Dins dels actes de La Carbonada –Festival de Literatura Infantil de Caldes de Malavella-. 

 

ESCORRIALLES                –teatre amateur- 

GRUP DE TEATRE DE L’ESPLAI DE CALDES  

Dissabte, 2 de desembre, a les 20h. 

Sota el títol de “Escorrialles“ s’amaguen 5 històries amb un sentit de l’humor molt peculiar de diferents aspectes de la vida quotidiana i, que de ben segur, arrencarà el riure de l’espectador… 

 

* Aquesta activitat promoguda per l’entitat l’Esplai-Fundació la Caixa de Caldes, formarà part dels actes en favor de la Marató de TV3. Preu d’entrada mitjançant TARIFA INVERTIDA. Tots els diners aniran destinats a la Marató de 2023. 

 

  1. L'ESTRANYA PARELLA de Neil Simon              –teatre amateur- 

GRUP CARISMA TEATRE  

(Cia de teatre de Caldes de Malavella des de 2005) 

Dissabte, 16 de desembre, a les 20h. 

 

Una parella de divorciats que enfronten la mateixa situació des de dues perspectives ben diferents. l'Òscar gaudeix d'aquesta condició i de la seva llibertat per fer el que vol, mentre que per en Fèlix haver perdut a la seva Montserrat és tot un problema.  

Una comèdia plena d'ironia on dos homes, cadascú amb les seves manies, arriben a límits no imaginats i on descobriran que en realitat l'enemic sempre està en un mateix. 

 

*Preu d’entrada: 8 € (una hora abans de la funció). Infants i jubilats: 5 €. 

 

* Les entrades (que no s’especifiquin anteriorment) s’hauran d’adquirir anticipadament mitjançant el portal http://ticketara.com/ 

FAMILIAR I AMATEUR: Anticipada 3€ / Taquilla 6€ 

ADULTS: Anticipada 5€ / Taquilla 10€