Caldes de Malavella s’incorpora al FITAG

Sergi Mir, regidor de Caldes de Malavella, va assistir a la presentació de l’edició d’enguany a Girona.

El Festival Internacional de Teatre Amateur de les Comarques Gironines (FITAG) ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Caldes de Malavella per portar en aquest municipi la seva proposta de teatre aquest any 2023.

El FITAG és un festival organitzat per la Diputació de Girona, dedicat al teatre amateur, que acull grups de teatre d’arreu del món que representen les seves obres davant del públic i els professionals del sector. La filosofia del FITAG consisteix a organitzar en aquests municipis una jornada de convivència entre el grup teatral forà convidat i el grup local d’acollida durant els dies del Festival, oferir al poble una representació de teatre poc usual de grups de procedència llunyana i també promocionar el municipi arreu del món per mitjà d’una activitat internacional d’abast mundial.

Amb aquest conveni, l’Ajuntament de Caldes vol impulsar sistemes de col·laboració amb el món del teatre i la seva importància com element de dinamització cultural del territori. La intenció de l’Ajuntament és, d’una banda, promocionar el teatre amateur com a eina de motivació i, de l’altra, donar suport a la trajectòria del grup de teatre amateur


D’acord amb el conveni establert amb el FITAG enguany es portarà a terme a Caldes de Malavella una representació el dia 26 d’agost.

 

EDICIÓ 2023

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) se celebrarà del 22 al 26 d'agost a Girona sota el lema "El FITAG surt al carrer". Aquest any, el festival sorprendrà amb una edició especial que transformarà el paisatge urbà de Girona en un gran escenari per a les arts escèniques.

En la seva vint-i-tresena edició, el FITAG acollirà les representacions de catorze companyies, entre les quals destaquen agrupacions internacionals de Polònia, Romania, Colòmbia, Rússia i Grècia, així com companyies de la península, de Galícia, Andalusia, Múrcia i diverses companyies catalanes i gironines. Amb aquesta iniciativa, el FITAG es consolida com un dels festivals de referència en l'àmbit teatral amateur internacional.