Ara fa uns 5 milions d’anys, el Camp dels Ninots, de Caldes de Malavella, era un volcà on més tard es va formar un llac amb un ric ecosistema. Les restes fòssils que s’hi troben s’han preservat en un extraordinari estat de conservació.

La gran quantitat de fòssils recuperats fan d’aquest jaciment un indret indispensable per conèixer els darrers 4 milions d’anys de la nostra història. La informació que proporciona el jaciment permet saber com va ser el clima, el medi ambient i la fauna en el moment anterior a l’eclosió del gènere Homo.

També permet explicar un dels canvis més importants de la història geològica de la Terra, quan fa prop de 2 milions d’anys el món va entrar a la dinàmica glacial/interglacial que va marcar l’evolució humana.

PROJECTE DE SOCIALITZACIÓ DEL JACIMENT: SENYALITZACIÓ I MUSEÏTZACIÓ
El jaciment del Camp dels Ninots és visible des de dues vessants; una primera visitant l’exposició permanent mitjançant les visites guiades a l’Oficina de Turisme, bé, desplaçant-nos fins a l’antic cràter del Camp dels Ninots via una ruta circular per a tots els públics, senzilla, des del centre de Caldes. Un cop al jaciment trobarem diferents elements informatius que ens permetran prendre una visió general; història, geològica, botànica, paleontològica i paisatgística de l’indret.

socialitzacio-camp-dels-ninots-1

socialitzacio-camp-dels-ninots-2

Projecte cofinançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

logo-departament-empresa-i-ocupacio-p