Xeringues, agulles i punxants a la deixalleria!

Les deixalleries municipals gestionades pel Consell Comarcal de la Selva, com la de Caldes de Malavella, recullen els objectes punxants provinents de tractaments de salut de particulars.

La deixalleria de Caldes (C/ Ponent), ja disposa d’un contenidor especial per a la recollida específica d’aquest tipus de residus sanitaris que actualment, en la majoria de casos, acaben al contenidor de rebuig. I és que el Consell Comarcal de la Selva s'ha adherit a la prova pilot impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya amb l’objectiu que aquests residus es tractin en gestors autoritzats i no acabin a l’abocador comarcal.

“En els darrers anys, amb la posta en marxa del Centre de Tractament de Residus Municipals de Lloret de Mar on es fa triatge dels residus no reciclats, s’ha constatat que hi ha una gran quantitat de residus d’agulles i xeringues que els ciutadans que es fan tractament de salut al domicili, llencen al contenidor de rebuig per falta de disposar d’una recollida especifica. És per això que, des del Consell Comarcal de la Selva s’ha valorat molt positivament la iniciativa de l’Agència de Residus i s’ha adherit a la prova pilot per poder així donar resposta a una necessitat existent de recollida diferenciada i de correcta gestió per a aquest tipus de residus sanitaris” ha explicat en Josep Roquet, conseller de medi ambient del Consell Comarcal.

L’empresa comarcal de recollida i gestió de residus, NORA SA, ha instal·lat un contenidor especial per a aquest tipus de residus sanitaris a les deixalleries de La Cellera de Ter, Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar, Sils, Massanes, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, Vidreres, Breda i Blanes.

Els objectes punxants recollits els gestionaràl'empresa Consenur, com a gestor autoritzat de residus sanitaris del grup III. Aquests residus es tracten a la planta de tractament de residus especials de Constantí, al Tarragonès, o s’eliminen mitjançant incineració.

Properament es repartiran cartells i fulletons informatiu a les farmàcies i Centra d’Atenció Primària del municipi.

Attachments:
Download this file (Diptic_agulles_def_1.pdf)Diptic_agulles_def_1.pdf[Diptic_agulles_def_1.pdf]