Menu

XIV jornades arqueologia comarques gironines

Caldes de Malavella acull les XIV Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona

Es presentaran 124 articles i es llegiran 30 comunicacions sobre les intervencions més destacades de la zona

Caldes de Malavella acull aquest divendres i dissabte la catorzena edició de les Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona. Aquestes jornades, que es celebren cada dos anys, es fan per saber què s’ha fet i cap a on va l’arqueologia en el nostre territori.
És la primera vegada que les jornades es celebren en una localitat que no és capital de comarca, però Caldes de Malavella és un territori molt ric pel que fa el patrimoni gràcies al Camp dels Ninots i altres llegats.
En total es presentaran 124 articles i es llegiran 30 comunicacions sobre les intervencions més destacades al voltant de: les coves prehistòriques de Serinyà, les intervencions arqueològiques d’Ullestret i d’Empúries, o quedant-nos a casa es repassaran les troballes al Camp dels Ninots i les restes de l’antiga Aquae Calidae a la carretera de Llagostera de Caldes, entre molts altres.
Les jornades comencen el divendres 1 de juny a les 9:30 h i es clouran el dissabte 11 de juny a les 13:30 h. A les 16 h de dissabte es farà una visita al jaciment paleontològic del Camp dels Ninots i a les Termes Romanes.
Les jornades estan organitzades pels Serveis Territorials de Cultura a Girona i el servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura; el Museu d’Arqueologia de Catalunya; la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Caldes de Malavella.
En les jornades hi participarà el director general de Patrimoni Cultural, Jusèp Boya, i l’alcalde del municipi, Salvador Balliu.

 

Tornar al principi