Menu

Finalitzen les xerrades del Servei Local d'Orientació Familiar

Dimarts 30 de maig han finalitzat les Xerrades - Col·loqui del Servei Local d’Orientació Familiar a Caldes de Malavella.

 

La xerrada d’avui ha anat sobre “El Bullying” a càrrec de Cristina López, tècnica d’Orientació Familiar.

La discriminació i el bullying són dos temes que preocupen especialment a la comunitat educativa, i és clar, a les famílies. Com saber si el meu fill/a pateix bullying o discriminació? Què hi puc fer? I si el meu fill/a fa bullying als seus companys/es? En aquesta xerrada s’ha intentat donar resposta a aquests dubtes i a d’altres que se’n puguin derivar.

 

 

 

 

Xerrades anteriors:

Dilluns 27 de febrer a les 20:00

 “EDUCACIÓ EMOCIONAL”

L'educació emocional és l'educació centrada en l'àmbit de conèixer i reconèixer els sentiments i emocions, propis i dels altres, i fer-les servir de manera adaptativa. L'educació emocional pretén aprendre a identificar i expressar emocions i sentiments, treballant la forma d'interaccionar amb el món. Com eduquem emocionalment al nostre fill? Què sí i què no?

Xerrada a càrrec de Anna Iglesias

Tècnica del Servei Local d’Orientació Familiar

Dimarts 28 de març a les 20:00

“AFAVORIR L’AUTONOMIA VS. SOBREPROTECCIÓ”

La sobreprotecció de la infància es produeix a totes les facetes de la vida, no només per prevenir els infants de possibles riscos físics, sinó també per evitar conflictes que puguin tenir amb altres persones, per evitar-los conflictes, de l’avorriment o fins i tot del cansament.

Heike Freire ens recorda: La sobreprotecció genera l’efecte contrari al desitjat, quan per protegir als infants no se’ls permet fer coses per ells mateixos, se salten etapes fonamentals de l’aprenentatge i no es responsabilitzen de les conseqüències de les accions, ni són capaços d’avaluar els riscos. La por i la desconfiança tendeixen a retroalimentar-se: l’excés de protecció deixa, paradoxalment desprotegits als nostres fills.

Xerrada a càrrec de Anna Iglesias

Tècnica del Servei Local d’Orientació Familiar

Totes les activitats s’han fet a l’Escola Sant Esteve, han estat gratuïtes i obertes a tots els públics.

QUÈ ÉS L’SLOF?

El Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF) és un servei gratuït de suport a les famílies i a les polítiques municipals d’atenció a les persones, impulsat pel Servei d’Acció Social del Dipsalut, com a programa d’orientació i assessorament a pares i mares. Va adreçat als ajuntaments de les comarques gironines de menys de 15.000 habitants, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de vida familiar.

Les funcions principals d’aquest servei es basen a crear un espai on vosaltres, mares i pares, pugueu compartir experiències, que us poden aportar estratègies educatives, orientacions i recursos, per tal d’influir positivament en el desenvolupament dels vostres fills i filles.

Segons la regidora d'Educació, Àngela Frigolé, l’SLOF consta de diferents espais i a Caldes hem comptat aquest any amb:

Escola de Mares i Pares: un lloc de trobada on es poden compartir experiències, parlar, escoltar, aprendre tècniques i adquirir coneixements. Les sessions són quinzenals i d’una hora i mitja de durada. Parteixen d’exemples pràctics i són participatives i dinàmiques.

Xerrades divulgatives: Relacionades amb temes d’interès educatiu general, i que s’adrecen al conjunt de la ciutadania. Que avui han finalitzat.

Tornar al principi