Menu

Tractaments fitosanitaris als plàtans

Tractaments fitosanitaris als plàtans

TRACTAMENTS FITOSANITARIS ALS PLÀTANS

Aquesta setmana es realitzaran tractaments contra plagues que afecten els plàtans de la població: el tigre del plàtan i l’oïdi.

La matinada de dijous 19 a divendres 20 de juliol (entre 3 h i 5h) es farà un tractament de polvorització mitjançant canó dirigit als plàtans dels següents sectors:

-          Plaça de la Creu

-          Teatre - Casino

-          Passeig de la Granja

-          Font de la Vaca

-          Plaça de l’Església

-          Av. Dr. Furest – Estació FFCC

Es recomana no passar per sota les zones tractades fins que l’aplicació s’hagi assecat, evitar el contacte amb les plantes tractades durant les primeres 24 hores i tancar les finestres durant la nit en cas de tenir-les en les zones arbrades esmentades.

S’adjunta un plànol dels carrers on es faran els tractaments i el cartell informatiu que es penjarà a la via pública.

Per altra banda, tant als plàtans de la Rambla Recolons i Rambla d’en Rufí, es durà a terme per tercer any consecutiu un tractament biològic, l’efectivitat del qual es va fent seguiment cada any: consisteix en la col·locació de caixetes a cada plàtan en les quals hi ha uns microinsectes, Anthocoris nemoralis, que són depredadors naturals del tigre del plàtan. Passats uns dies, es farà una valoració de l’efectivitat i un seguiment per si cal aplicar-hi mesures complementàries a base de productes ecològics.

Aquesta actuació es fa en compliment de la nova normativa que aposta per reduir els productes químics combinant els tractaments tradicionals amb la lluita biològica. Tot i ser un tractament més car, no té cap tipus d’afectació pel medi ambient ni per a les persones o animals. 

Tornar al principi