Menu

Segona jornada de solidaritat i convivència

El Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat de Hermanas Hospitalarias impulsa un projecte d’agermanament amb la Índia 

Aquest agermanament es fa conjuntament amb l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Barcelona

L’any passat el Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat de Caldes va iniciar la Jornada de Solidaritat i Convivència: un dia amb activitats amb un eix central determinat. En la primera edició aquest eix central va ser l’estigma de les discapacitats.
Aquest 2018, però es dedica la segona edició d’aquesta jornada al projecte d’agermanament amb el centre índi Benedict Menni Pshycosocial-Rehabilitation Center també d’Hermanas Hospitalarias situat a Trivandrum.
La segona jornada es farà el matí del diumenge 20 de maig

El projecte
Al març del 2018 el Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat de Hermanas Hospitalarias de Caldes de Malavella i l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Barcelona van signar un acord per agermanar-se amb el Benedict Menni Pshycosocial-Rehabilitation Center també d’Hermanas Hospitalarias situat a Trivandrum, a la Índia.
Amb aquesta cooperació es vol incrementar la capacitat assistencial d’aquest centre que acull a dones amb transtorn mental o discapacitat a la Índia.
Aquest projecte va sorgir a partit d’una sol·licitud d’ajuda a l’Hospital Mare de Déu de la Mercè per part del centre de Trivandrum per cobrir les vacants d’algunes de les Germanes que van haver de marxar per consolidar la seva formació.
Al principi es va contemplar la possibilitat de fer una col·laboració temporal, però al comunicar-ho al personal dels dos centres catalans la resposta ha estat excepcional.
Més de 60 treballadors de tots els perfils assistencials s’han sumat al projecte i volen viatjar cap a orient.
Segons Anna Rafanell, directora tècnica del centre de Caldes “Quan expliquem aquest projecte a fora la gent de seguida s’hi anima i ha estat molt fàcil obtenir resposta”.
S’ha construït un equip tècnic de suport, integrat per professional de l’Hospital Mare de Dèu de la Mercè i el Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat, que s’encarregarà de dissenyat un pla terapèutic. Aquest pla es desenvoluparà al centre de Trivandrum per part dels treballadors voluntaris organitzats en equips de dues persones que es desplaçaran a la Índia en períodes de dos mesos.
La resposta ha estat tant positiva que ja s’han cobert tots els mesos del 2018 i del 2019 i s’ha pogut fer una llista d’espera per visitar i ajudar aquest centre.

L’aportació de l’Ajuntament
L’Ajuntament de Caldes de Malavella també es suma a la iniciativa i també farà una aportació, encara per determinar. De fet, encara s’està fent un llistat de les necessitats del centre d’entre les quals s’hi troben llits, cadires de rodes o altre mobiliàri sanitari.

Per celebrar aquest projecte el diumenge 20 de maig la segona Jornada de Solidaritat i Convivència de Caldes de Malavella, organitzada pel Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat, es dedica enguany a aquest projecte d’agermanament.
Segons José Roman, director gerent de l’Hospital de la Mercè i del centre de Caldes aquest projecte “Ens ha unit a tots, la sensació de pertenència que s’ha despertat a Caldes i a La Mercè, el sentiment de cooperació... hi ha molts elements que ens han enriquit pel simple fet de començar aquest projecte”.

La jornada començarà a les 10 h del matí on es presentarà aquest projecte d’agermanament amb els tres centres, seguit es farà una connexió via Skype amb la Índia, per acabar amb tastets índis, taller de zumba i concert de blues i soul. Hi esteu tots convidats!

Adjunt trobareu el programa d’activitats 

Tornar al principi