Menu

S'avança per l'aprofitament del pou repsol

S'avança per l'aprofitament del pou repsol
  • Els tràmits van començar al 2012 amb la declaració de l’aigua del pou Repsol mineromedicinal
  • El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que Vichy Catalan va presentar el 30 de desembre del 2016
  • El proper pas de l’Ajuntament és iniciar les tasques tècniques per l’aprofitament de l’aigua

Caldes de Malavella avança en la consecució d’un aprofitament públic d’aigua termal

El Tribunal Suprem desestima un altre recurs de Vichy Catalan a favor del dret públic de l’aigua. Això fa que l’Ajuntament avanci en les proves tècniques que han de permetre l’aprofitament de l’aigua termal.

Els antecedents

El 14 de desembre del 2012, la direcció general de Mines de la Generalitat va declarar l'aigua del pou de Repsol mineromedicinal. Això permetia a l'Ajuntament iniciar els tràmits per a l'aprofitament. El 19 de març del 2013, Vichy Catalan va presentar un recurs contra aquesta declaració.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sentenciar a favor de l’Ajuntament de Caldes de Malavella ratificant la condició de mineromedicinal i la seva declaració d’utilitat pública.

L’estat actual

Des de l’equip de govern, del PDeCAT, es considerava que les sentències del Tribunal Superior de Justícia Catalunya (TSJC) avalaven seguir amb els tràmits per l’aprofitament públic de l’aigua. No obstant això, al desembre passat l’empresa Vichy Catalan va interposar un altre recurs a la sala contenciós administrativa del Tribunal Suprem a Madrid. Recentment s’ha sabut que el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de l’empresa envasadora per falta de fonament.

La voluntat d’agilitzar el procés per part de l’Ajuntament de Caldes es veu obstaculitzada de manera permanent per aquests recursos judicials. Tot i els entrebancs, el consistori segueix endavant en el procés que ha de reconèixer l’aprofitament de l’aigua.

Les costes judicials d’aquests processos les haurà d’assumir Vichy Catalan tal com diuen les sentències.

El proper pas és la construcció d’un pou piezomètric i la col·locació de comptadors a les explotacions existents que hauran de mesurar si existeix o no afectació a la resta de pous de la zona durant les proves d’extracció d’aigua termal que s’efectuaran al pou Repsol. La construcció d’aquest pou, la col·locació de comptadors i la realització d’aquestes proves són fases del procés que s’han sol·licitat al Departament de Mines i s’està a l’espera que s’autoritzin per executar-les.

L'Ajuntament de Caldes de Malavella fa temps que lluita per la obtenció dels drets que farien possible l'aprofitament públic sobre l'aigua termal del pou Repsol, situada a l'antiga planta de Repsol (butano). Aquest nou capítol és una bona notícia pel municipi i per defensa dels seus interessos.

 

 

Tornar al principi