Menu

Resum del ple 25-9-17

Resum del ple 25-9-17
  • La sessió plenària es va celebrar ahir, 25 de setembre a les 20 h del vespre
  • Es va estrenar un servei de videoacta i enregistrament d’imatge
  • A partir d’ara els plens es podran seguir per streaming a través de la pàgina web i en directe per la ràdio municipal

La pavimentació de la Plaça Mathaussen o la millora de l’enllumenat públic exterior aprovats per ple

També es van aprovar per majoria absoluta punts com el suport al referèndum de l’1 d’octubre.

Ahir al vespre es va celebrar a Caldes de Malavella sessió plenària per debatre punts com l’aprovació de modificació de crèdits que permetria accions com la pavimentació de la Plaça Mathaussen o la senyalització i adaptació viària entre d’altres; o el dictamen en relació a l’aprovació del conveni de col·laboració entre la diputació de Girona i l’Ajuntament de Caldes pel cofinançament i les condicions d’execució i lliurament de la millora de l’enllumenat públic exterior del municipi.

Puntualment a les 20 h del vespre va començar el ple que va aplegar més d’una desena de testimonis. El ple d’ahir el vespre era el segon que es feia en la nova sala de plens habilitada a Cal Ferrer Vell i que es retransmetia en directe per la ràdio local de Caldes de Malavella gràcies al nou sistema de megafonia instal·lat a la sala. També era el primer que s’enregistrava en vídeo gràcies també a la nova instal·lació que encara es troba en període de proves. S’espera que en la propera sessió plenària, aprofitant la fibra òptica que està arribant al municipi, ja es pugui retransmetre per streaming el ple. De moment s’ha enregistrat la sessió i s’espera que els propers dies es pugui difondre a través del canal Youtube.

Un dels punts més importants que es van debatre al llarg del ple, que va durar prop de 3 hores i mitja, és l’aprovació inicial de modificació de crèdits núm. 8/2017 en la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit, finançat amb càrrec al romanent líquid de Tresoreria resultant de la liquidació de l’exercici anterior, d’acord a despeses com:

  • -          Pavimentació Plaça Mathaussen (61.000€)
  • -          Senyalització i adaptació viària (61.456,27€)
  • -          Excavació i consolidació Arqueològica de Sant Maurici (27.000€)
  • -          Actuacions a camins (40.971,87€)
  • -          Enderroc de la Casa dels Mestres (97.938,56€)

Amb un suplement de crèdit per:

  • -          Renovació de parcs (107.600€)
  • -          Reforma Ajuntament (53.750€)

El punt va quedar aprovat per 9 vots a favor i les abstencions d’ERC i la PIC.

Va quedar aprovat per majoria (11 a favor i dos vots en contra d’ERC) el Dictamen en relació al contracte de cessió en comodat del fons documental de Caldes de Malavella entre el Departament de cultura de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Caldes de Malavella. Aquest punt diu que Caldes de Malavella és propietària del fons documental que es cedeix al Consell Comarcal de la Selva. Un fons documental que estarà més ben protegit a l’arxiu comarcal i que acollirà amb majors prestacions la quantitat important de documents caldencs.

Un altre dictamen que cal remarcar és el que té relació amb l’aprovació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Caldes de Malavella pel cofinançament i les condicions d’execució i lliurement de la millora de l’enllumenat públic exterior del municipi. Aquest és un projecte de molta envergadura i que aportaria una major eficiència energètica des del punt de vista mediambiental. A més es considera que, tenint en compte que Caldes de Malavella és destinació turística, era important fer el pas. La prestació comprèn tècniques de gestió energètica i explotació necessàries pel correcte funcionament de les actuacions com: control energètic, gestió de la instal·lació de leds i control de nivells lumínics. A més, al manteniment correctiu també s’hi afegiria el manteniment preventiu per evitar encara més el malbaratament d’energia. Aquest punt va quedar aprovat per unanimitat.

Altres aspectes que també es van aprovar per unanimitat van ser:

-         El dictamen en relació a la proposta d’atorgament de medalles als cossos policials per la seva actuació en l’incident de l’inflable del passat mes de maig.

-          El dictamen en relació a la comissió informativa de territori en relació a la moció que presenta el grup municipal del Pdecat de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i el reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències.

-          O el dictamen en relació a la comissió informativa de territori en relació a moció que presenta el grup municipal Pdecat de rebuig a la línia elèctrica d’alta tensió Juià – La Farga 3.

Un altre dels punts que es va aprovar per majoria absoluta (només amb el vot en contra del PSC-PM), va ser el punt que posava en relleu el suport del Pdecat a la celebració del referèndum d’autodeterminació. Es va posar sobre la taula que l’equip de Govern del Pdecat segueix la coherència d’altres accions com l’entrada al 2004 als municipis adherits per la Independència o la signatura el passat 27 de març per part del Sr Salvador Balliu del pacte nacional pel Referèndum.

La resolució d’aquests punts, així com d’altres i la sessió plenària al complet es podrà veure properament en vídeo pel Youtube i els canals de l’Ajuntament corresponent i també es podrà recuperar el podcast a través de la pàgina web de l’Emissora municipal: http://www.caldesdemalavella.cat/caldesfm/

Tornar al principi