Menu

Presentació del projecte de boscos terapèutics

Presentació del projecte de boscos terapèutics
  • El bosc de Can Fornaca és un dels set boscos escollits per participar al projecte que fa “banys de bosc”
  • Les visites guiades només es fan amb grups reduïts
  • El projecte comença a comarques gironines però es vol estendre a tot Catalunya

Caldes de Malavella acull la presentació del projecte Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics

El Bosc de Can Fornaca a Caldes de Malavella és un dels set boscos terapèutics que hi ha dins l’itinerari

Divendres, 3 de novembre del 2017

La sala de plens de l’Ajuntament de Caldes de Malavella ha acollit aquest matí la presentació del projecte de Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics. Aquest projecte, fet amb el recolzament de les Diputacions de Barcelona, de Lleida, i Girona, la Universitat de Girona i el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, pretén conservar el patrimoni forestal i posar en valor els beneficis terapèutics d’aquestes zones naturals boscoses mitjançant unes visites guiades que es diuen “banys de bosc”.

En la presentació hi ha assistit el director general del Patronat de Turisme Girona – Costa Brava Ramon Ramos; l’alcalde de Caldes de Malavella i president del Consell Comarcal de la Selva Salvador Balliu; Jaume Hidalgo, coordinador general de l’associació Sèlvans; el Doctor Secundino López, president de l’Associació Sèlvans i Montserrat Moya, guia terapèutica.

A la demarcació de Girona hi ha set boscos terapèutics, 3 dels quals ja estan implementats. És el cas del Bosc Saludable de Can Fornaca, de Caldes de Malavella, el Bosc Saludable de Palau Sacosta de Girona, i el Bosc Saludable de les Torrenteres de Vidrà. Els altres boscos que es volen habilitar com a terapèutics properament estan situats a municipis com Les Preses, Sant Hilari Sacalm, La Jonquera o Tossa de Mar.

L’alcalde del municipi, Salvador Balliu, ha dit que el projecte agrada molt a Caldes de Malavella i els pobles implicats perquè “aglutina aspectes tan importants com la protecció del medi ambient, la promoció de la salut o el turisme de salut i benestar que tant beneficiós és per la gent del poble i també pels visitants”.

Quan s’ha acabat la roda de premsa s’ha visitat el Bosc de Can Fornaca de Caldes de Malavella.

La creació de productes ecoturístics com els Banys de Bosc s’espera que ajudin a desestacionalitzar el turisme i que aportin visitants nous a casa nostra. Ha estat el que ha explicat el director general del Patronat de turisme Girona – Costa Brava.

La metodologia a l’hora de fer aquestes visites guiades està molt marcada i es vol que sigui homogènia arreu de Catalunya per convertir-se així en un tret distintiu. S’estan fent formacions específiques per la ocasió. Cada  bany de bosc val entre 15 i 50 euros, és apta per persones majors de 15 anys i no és recomanable portar-hi mascotes. Els grups de treball són molt reduïts, només d’aquesta manera el terapeuta pot estar pendent de tots i cadascun dels participants.

El projecte de la xarxa de boscos s’inspira en models existents en països com Japó, Estats Units, Corea del Sud i Alemanya i té com a objectiu conservar el patrimoni forestal i posar en valor els beneficis terapèutics d’aquestes zones naturals boscoses

Tornar al principi