Menu

Ja tenim plaça de l’U d’Octubre de 2017

Ja tenim plaça de l’U d’Octubre de 2017

Es bateja la plaça de l’U d’Octubre de 2017 mentre el rei Felip VI visita la zona
S’ha batejat la plaça de l’Ajuntament que fins ara no tenia nom. Ja estava previst batejar-la amb aquest nom, però la visita del rei Felip VI ha accelerat el procès.

Dijous, 28 de juny del 2018
A les 20 h del vespre puntual ha començat el ple extraordinari que ha durat al voltant d’un quart d’hora. Només hi havia un únic punt: la votació per batejar la plaça de davant de l’Ajuntament amb el nom de Plaça de l’U d’Octubre de 2017. El punt s’ha aprovat per majoria absoluta amb 11 vots a favor (del PDECAT, ERC, PIC i del regidor no adscrit Dani Sancho), i un en contra (PSC).
La sala de plens estava plena a vessar amb l’assistència d’alcaldes, polítics, personalitats a més de veïns i altres assistents. El ple extraordinari també es podia seguir en directe des de la plaça amb una pantalla habilitada per a la ocasió.
D’entre les personalitats hi han assistit una trentena d’alcaldes de la comarca de La Selva i el Gironès, entre ells l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas. A primera fila asseguts hi havia Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Marta Pascal, coordinadora general del PDECAT i senadora; Anna Caula, portaveu del grup parlamentari d’ERC i senadora; Albert Ballesta, director dels serveis territorials; a més de representants d’Òmnium, l’ANC o l’Associació Dret Defensa Girona entre d’altres.

Al voltant de dos quarts de nou del vespre els actes s’han traslladat a la nova plaça on s’han fet els parlaments. Salvador Balliu ha estat el primer en parlar, que s’ha dirigit directament al rei: “Felip VI, mentre no es retracti i demani perdó a tots i cada un dels catalans que vam anar a votar pacíficament el dia U d’Octubre no serà benvingut a Caldes de Malavella”. També ha tingut paraules pel President del Govern Espanyol “No passarem pàgina de l’U d’Octubre”, ha dit.
Tot seguit parlava Marta Madrenas que ha assenyalat que “les paraules del rei Felip VI van suposar un trencament irreparable entre el poble espanyol i català”.
Tot i la pluja la Plaça U d’Octubre de 2017 ha estat plena en tot moment.

L’alcaldessa de Girona amb l’alcalde local han destapat la placa amb el nom de la nova plaça.
Per acabar, el President Puigdemont ha enviat un missatge dient que “sobre l’1 d’octubre construirem la República Catalana”.

La trobada ha finalitzat amb l’himne dels segadors.
Demà a primera hora del matí el rei Felip VI visitarà Caldes de Malavella per entregar els premis “Rescatadors de Talent” de la Fundació Princesa de Girona. L’esdeveniment l’acull el PGA, unes instal·lacions privades.

Tornar al principi