Menu

8M Dia Internacional de les Dones

 

Amb motiu del Dia internacional de les Dones, l’Ajuntament de Caldes deMalavella s’adhereix a la declaració institucional de l’Institut Català de la Dona.

Aquest 2017, la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha convingut com a tema de treball prioritari l’apoderament econòmic de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis.

En aquest marc, l‘Institut Català de les Dones ha posat en marxa la campanya #corregimladesigualtat que posa de manifest que corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Volem que Catalunya estigui al capdavant en la lluita per la igualtat efectiva de dones i homes en la vida familiar, política, social, comunitària, econòmica i cultural. 

 

A les 19.30 h a la Biblioteca de Caldes

DONES i RELACIONS AFECTIVES: De Bridget Jones a Fleabag

Commemorem el Dia Internacional de les Dones amb aquesta xerrada amb Gemma Busquets (periodista d'El Punt, especialitzada en temes de comunicació i cultura) i Roser Solà (consultora especialitzada en comunicació, participació ciutadana i estudis de dona i gènere).

Les relacions afectives, amb la dona com a protagonista principal, són el motor argumental de diversos continguts culturals: comèdies televisives, novel·les…Ho analitzarem des de la perspectiva de gènere amb exemples clàssics, com Jane Austen, i també de forma transversal. De forma crítica abordarem fenòmens com les Cinquanta Ombres de Grey, productes editorials dirigits a la dona, i incidirem en la mirada conservadora que s’amaga sota una pretesa transgressió sexual. Veurem si hi ha canvi des de Bridget Jones a Fleabag, una de les últimes sèries de la BBC que amb un to agre i reflexiu planteja un rol de dona diferent. Repassarem exemples del passat com Sexo en Nueva York. L’anàlisi també es centrarà en sèries actuals com Girls i l’ideari d’un model de dona diferent que proposa la seva creadora, Lena Dunham.

Tornar al principi