Menu

Comencen els pressupostos participatius 2018

Comencen els pressupostos participatius 2018

Una vintena de persones assisteixen a la xerrada introductòria dels pressupostos participatius de Caldes de Malavella

Aquesta era la primera presa de contacte amb els veïns per tal d’explicar-los en què consisteixen aquests pressupostos que posen a la disposició dels veïns 80.000€

Dimecres, 18 de juliol del 2018
Una vintena de veïns van assistir ahir al vespre al casino en una sessió informativa introductòria dels pressupostos participatius. En aquesta sessió s’ha parlat de les quatre fases del procés: recollida de propostes, avaluació i validació de propostes, presentació i selecció de propostes i votació.
Una de les característiques dels pressupostos participatius a Caldes de Malavella és que són bianuals. D’aquesta manera es poden destinar més diners (80.000€) i es poden acabar desenvolupant més accions proposades.
Qualsevol ciutadà de Caldes de Malavella que estigui empadronat al municipi i que tingui més de 16 anys pot participar en el procés. A partir d’avui mateix i fins el 17 d’agost ja es poden fer propostes.
Per fer-ho només cal omplir un formulari que hi ha imprès a la contraportada del tríptic informatiu que ha arribat a totes les llars, o que es pot trobar a la web www.caldesdecideix.cat i a altres dependències municipals.
Hi ha diferents llocs de recollida de propostes com són: les oficines de l’Ajuntament, l’Oficina de Turisme, la Biblioteca Municipal, el Casal de la Gent Gran de la Casa Rosa o el Casal de Gent Gran l’Esplai La Caixa.
Les propostes han de ser de competència municipal i no poden excedir dels 80.000€. En tot cas, en la segona fase s’avaluaran i es validaran.
A mitjans d’octubre es faran tallers i dinàmiques participatives per escollir d’entre totes les propostes presentades per acabar escollint-ne entre 5 i 10. S’espera que el procés de selecció sigui una de les fases més interessants. Des del consistori “es valora molt el fet que els veïns i veïnes pensin i reflexionin sobre què poden fer per millorar el seu poble, i també que debatin entre ells per acabar decidint”, ha dit Sergi Mir, regidor de participació ciutadana.
Al mes de novembre es faràn les votacions. Està previst que la votació sigui telemàtica (caldrà una prèvia inscripció), tot i que hi haurà punts de votació presencials adaptats amb una tauleta.
La intenció és que les propostes siguin d’àmbit diferent i que abracin diferents zones.
S’estan redactant els propers pressupostos, és per això que l’Ajuntament tindrà en compte totes les propostes que es facin encara que no siguin estrictament inversions per poder-les incloure si s’escau. A finals d’any ja es podrien tenir les propostes escollides i es procediria a la seva execució inmediatament.

 

Tornar al principi