Menu

Can Solà Gros recicla i fa compost

Can Solà Gros recicla i fa compost

A partir de l’1 de març desapareixerà el contenidor de restes vegetals de la urbanització de Can solà Gros i aquest residu es recollirà amb contenidors a la porta de cada habitatge.

Caldes disposa d’un servei de recollida de les restes vegetals a les urbanitzacions mitjançant contenidors de 5 m3 (“barques”) per facilitar que els usuaris puguin dipositar els residus provinents dels seus jardins sense haver-se de desplaçar fins a la deixalleria. La realitat és que, a banda d’omplir-se amb residu verd, aquestes barques s’omplen amb tota mena de residus barrejats o impropis (runa, fustes, trastos, plàstics, etc.). El cost de tractament d’aquests residus vegetals és molt elevat, ja que no es poden portar a la planta de compostatge i s’han de dur a l’abocador, gravat amb taxes molt més elevades: el preu per tona a planta és d’uns 46 €, mentre que a l’abocador aquesta taxa és de 91 €, pràcticament el doble.
Un altre problema afegit és que aquests contenidors o barques són per a ús particular, i massa vegades queden plenes i desborden perquè les utilitzen empreses de jardineria, les quals haurien d’autogestionar-se aquest residu.
Amb l’objectiu de buscar una millor alternativa a aquest servei i reduir despeses, des de l’Ajuntament de Caldes es realitzarà una prova pilot durant l’any 2018, consistent en recollir aquest residu a la porta de cada habitatge de la urbanització Can Solà Gros que ho sol·liciti. Si l’experiència és reeixida, l’Ajuntament es plantejarà ampliar aquest servei a la resta d’urbanitzacions del municipi. Aquesta prova pilot s’iniciarà el dijous 1 de març i durant el mes de febrer es realitzarà una campanya amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva i NORA SA. Aquesta campanya s’anomena “Can Solà Gros recicla i fa compost”.
La recollida es farà mitjançant contenidors de 2 rodes de 120 litres de capacitat, que els usuaris podran sol·licitar en els diferents punts informatius previs a l’inici del servei.Aquests es recolliran tres dies a la setmana (dimarts, dijous i dissabte) a partir de les 10 h. del matí; caldrà doncs que cada usuari tregui el contenidor a fora a primera hora del matí, i el podrà tornar a guardar a partir de les 15 h. No s’admetrà que quedin contenidors a la via pública de forma permanent. Tots els contenidors estaran identificats mitjançant un xip que durà les dades de cada usuari i en cas que no s’utilitzi correctament, aquest no es recollirà i s’enganxarà un adhesiu advertint del motiu pel qual no s’ha recollit. A dins el contenidor s’hi podrà llançar gespa tallada, fulles, petites restes de poda (no s’admetran branques gruixudes que no càpiguen dins el contenidor), rams secs, etc.
Per tal d’explicar de primera mà el nou servei i perquè els interessats puguin recollir els contenidors (sense cost) es faran punts informatius al Local Social de Can Solà Gros els dissabtes 17 i 24 de febrer, i el 3 de març, de 10 a 13 h. També s’entregarà un imant informatiu El dissabte 10 de març es farà un taller de compostatge al mateix local on també podran recollir el contenidor tots els usuaris que no ho hagin pogut fer abans. El taller es fa en el marc de la mateixa campanya per fomentar el compostatge casolà.
Es preveu que aquest servei sigui més proper al ciutadà, permeti la recollida d’una major quantitat i una millor qualitat de restes vegetals i es redueixin les incidències degudes al mal ús i l’incivisme.

 

Tornar al principi