Menu

Campanya per a la prevenció del mosquit tigre

Campanya per a la prevenció del mosquit tigre

L’Ajuntament de Caldes ja ha iniciat els tractaments larvicides als embornalsdels carrers que poden acumular aigua i esdevenir punts de cria del mosquit tigre. S’han programat un total de 4 tractaments entre els mesos de juny i octubre, època durant la qual aquest insecte es reprodueix i pot provocar molèsties. El producte que s’aplica és un formulat biològic, té una permanència d’unes 6 setmanes i elimina les larves, impedint el naixement de nous mosquits.

El proper 17 de juliol, de les 9 a les 13 h a la Plaça de la Selva, hi haurà un punt informatiudurant el mercat dels dimarts on tècnics del Programa de Seguiment i Vigilància del Mosquit Tigre atendran directament als veïns assessorant-los i resolent dubtes. Aquest punt informatiu forma part de servei d’atenció de queixes als veïns que el Programa i el Dipsalut posen a disposició dels municipis des de principis de juny fins al 15 d’octubre. Per a més informació podeu trucar al tel. 972 451 231 (Servei de Control de Mosquits) o awww.mosquittigregirona.cat.

 Cal recordar que, tal com diu l’ordenança municipal, cadascú és responsable de mantenir correctament els espais privats per tal d’evitar les condicions de proliferació del mosquit tigre: eliminar els objectes que puguin acumular aiguao buidar-los sovint (plats, pots, galledes, bidons, etc.), tapar o posar teles mosquiteres en dipòsits d’aigua pel reg, evitar l’acumulació d’escombraries, netejar de fulles les canaleres, revisar embornals, piques, desaigües, etc., posar cap per avall carretons, remolcs, etc., controlar l’aigua de fonts ornamentals (podem posar-hi peixos de colors perquè es mengin les larves, etc.). En aquest sentit, l’Ajuntament també té previst implicar lesbrigades jovesdel poble en les tasques de prevenció;  durant un dia a la setmana al llarg dels mesos de juliol i agost es farà un porta a porta per repartir informació i detectar punts de cria. Prèviament, per tal que els joves estiguin capacitats per respondre qualsevol pregunta que pugui sorgir als veïns del nostre municipi, rebran una formació. S’ha programat una xerrada formativa pels joves de la brigada del juliol, i una altra per la brigada de l’agost.

Des de l’ajuntament es demana als veïns de Caldes de Malavella que repassin els consells de prevenció de proliferació d’aquest mosquit que tantes molèsties ocasiona. Tal com diu la campanya, que no n’hi hagi depèn de tu!

Per a més informació:

Tel. 972 451 231 (Servei de Control de Mosquits)

Web del servei: www.mosquittigregirona.cat

App Mosquito alert (Google Play i App Store): http://www.mosquitoalert.com

Tornar al principi