Menu

Campanya de prevenció pel mosquit tigre

Campanya de prevenció pel mosquit tigre

Al llarg dels mesos d’estiu s’han dut a terme diferents accions preventives per evitar la proliferació d’aquest insecte. També s’han fet tractaments contra aquest mosquit a la via pública.

El mes d’agost i setembre són els mesos més durs pel que fa la proliferació del mosquit tigre. És quan neixen la majoria de larves provinents de les postes que s'han anat fent.

Per això, i per evitar que cada vegada hi hagi més mosquits, s’han fet diferents accions: el passat 27 de juny a la Plaça de la Selva s’hi va instal·lar el punt d’informació sobre el Mosquit Tigre. Tècnics del Programa de Vigilància i Control del Mosquit Tigre atenien directament als veïns del municipi donant assessorament i programant visites personalitzades, si calia.

També es va continuar fent difusió de les mesures preventives que es van repetint cada any. Sabíeu que la forma més efectiva d’eliminar el mosquit tigre és no deixar-lo criar? Per fer-ho cal evitar les petites acumulacions d’aigua que sovint passen desapercebudes. Aquesta i altres recomanacions es poden trobar també a la pàgina web www.mosquittigregirona.cat i també a l’app MOSQUITO ALERT.

D’altra banda l’ajuntament ha començat al llarg del mes de juny el tractament contra el mosquit tigre a la via pública. En total s’han programat tres tractaments entre els mesos de juny i octubre, època durant la qual aquest insecte es reprodueix i pot provocar molèsties. El producte que s’aplica és un formulat biològic, té una permanència d’unes 6 setmanes i elimina les larves, impedint el naixement de nous mosquits.

Cal recordar que, tal com diu l’ordenança municipal, cadascú és responsable de mantenir correctament els espais privats per tal d’evitar les condicions de proliferació del mosquit tigre: eliminar els objectes que puguin acumular aigua o buidar-los sovint (plats, pots, galledes, bidons, etc.), tapar o posar teles mosquiteres en dipòsits d’aigua pel reg, evitar l’acumulació d’escombraries, netejar les fulles de les canaleres, revisar embornals, piques, desaigües, etc., posar cap per avall carretons, remolcs, etc., controlar l’aigua de fonts ornamentals (podem posar-hi peixos de colors perquè es mengin les larves). Per a més informació podeu trucar al telèfon 972 451 231 del Servei de Control de Mosquits o visitar la web www.mosquittigregirona.cat

Les brigades joves del poble també estan treballant de valent en les tasques de prevenció. De fet un dia de la setmana al llarg dels mesos de juliol i agost es farà un porta a porta per repartir informació. Prèviament, per tal que els joves estiguin capacitats per respondre qualsevol pregunta que pugui sorgir als veïns del nostre municipi, rebran una formació i unes xerrades formatives. S’ha programat una xerrada formativa pels joves de la brigada del juliol, i una altra per la brigada de l’agost.

Paral·lelament hi ha programada pel mes de juliol una xerrada a la Casa Rosa pel Casal d’avis avisant dels perills d’aquest insecte i les molèsties que pot ocasionar, i explicant com es pot reduir el risc de proliferació del mateix.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, destaca que qualsevol acció és poca per tal de diminuir les molèsties que aquest insecte ocasiona als veïns. 

Des de l’ajuntament es demana als veïns de Caldes de Malavella que repassin els consells de prevenció de proliferació d’aquest mosquit que tantes molèsties ocasiona. Tal com diu la campanya, que no n’hi hagi depèn de tu!

Tornar al principi